H1 - Korte piek

Urmond, 30 september 2017
ADC H1 - ActiveRooy H1    3-1
Setstanden: 18-25, 25-18, 25-15 en 27-25

Heren onderuit in Urmond

Op de laatste dag van september speelden de heren van ActiveRooy de uitwedstrijd tegen ADC heren 1 uit Urmond. Na een flitsende start werd er uiteindelijk met 3-1 verloren.

Na een lange autorit kwam ActiveRooy aan in een van de meest zuidelijke plaatsjes van ons land. Dat het in het zuiden altijd warmer is bleek ook nu. Sauna de Gouden Leeuw uit Venray bleek te zijn verhuisd en bevindt zich nu in Urmond. Ondanks de hitte gingen de heren goed van start. Onder aanvoering van een goede servicereeks van Joris Arts en een goede pass van Leon "Wok Lei Sun" Jacobs werd een ruime voorsprong uitgebouwd. Enkele goede blokkeringen van Sef Teeuwen (die de, wegens groot aantal aan gele kaarten, geschorste Leon Langenhuizen verving) zorgde er voor dat de 1e set snel een prooi werd voor de gasten uit Venray.

Na deze eerste set stortte het spel van ActiveRooy als een kaartenhuis in elkaar. Van zowel de pass, de set up als de aanval bleef niets over. Ook de servicedruk zakte ver weg, waardoor de thuisploeg binnen kort tijdsbestek op een 2-1 voorsprong stond. In de 4e set werd de rug nog een keer gerecht wat resulteerde in een kleine voorsprong. Onder aanvoering van de ingevallen nummer 6 van Urmond schakelde de Urmonders een tandje bij en verdween deze voorsprong als sneeuw voor de zon met een 3-1 nederlaag als resultaat.

Volgende week speelt ActiveRooy om 18.00 uur in de Wetteling tegen koploper VCE/PSV. Dit team won tot nu toe beide wedstrijden met 4-0. Aan ActiveRooy de taak om dit patroon te doorbreken. Komt dat zien.

H1-Roel van Hooft