H1-onwennig

Venray, 21 oktober 2017
ActiveRooy H1 - DKJO H1 1-3
Setstanden: 15-25, 13-25, 25-23 en 23-25

Nieuwe samenstelling nog geen succesformule


Op 21 oktober mocht ActiveRooy H1 thuis aantreden tegen DKJO H1. Het team van oudspeler Ruud van Haandel wist in de eerste klasse meerdere kampioenschappen te behalen. In navolging van de heren uit Venray hebben zij echter ook besloten een poging te wagen in de promotieklasse.

Dat ActiveRooy H1 er het resterende seizoen anders uit zou zien dan aan het begin van het seizoen werd vorige week duidelijk na de blessure van Roel. Hierdoor heeft Leike zijn oranje shirt moeten ruilen voor een blauwe en zal hij als spelverdeler meer meters afleggen dan voorheen. Ook Sam was afwezig maar gelukkig was Koen Verweij bereid om zijn plek in te nemen.
Dat er even gewend moest worden aan de nieuwe samenstelling werd in de eerste twee sets duidelijk. Omdat er op de dinsdag geen mogelijkheid was om op elkaar in te spelen waren deze twee sets hier voor nodig. Van goed spel was in het begin namelijk weinig sprake waardoor ook de beleving ver achter bleef.
Op alle aspecten kwamen de mannen te kort t.o.v. DKJO waardoor zij deze sets ruim wonnen met 15-25 en 13-25.

Even werd gevreesd dat dit een lang seizoen zou worden maar gelukkig veranderde dit beeld in de resterende wedstrijd enigszins. In de derde set kon Venray zich namelijk herpakken en wist het de set aan de hand van degelijk en verzorgd spel te winnen met 25-23. Even leek het erop dat deze opleving zich voort zou zetten en er een vijfde set aan te pas zou komen.
Helaas kwamen de mannen op het einde van de vierde set net iets te kort waardoor deze naar DKJO ging met 23-25 en zij zo de wedstrijd wisten te winnen met 1-3.

Volgende week reizen de mannen af naar Cuijk om daar aan te treden tegen VC Volt. Daar zij in de avond in ieder geval in vorm zullen zijn op het Oktoberfest is het te hopen dat dit het overige gedeelte van de dag ook zo zal zijn.

H1-Dennis van Hooft