H1-marginale verliezen

Cuijck, 28 oktober 2017
VC Volt H2 - ActiveRooy H1   4-0
Setstanden: 27-25, 25-23, 25-22 en 26-24

Kleine verschillen kosten 5 punten

Met precies het benodigde zestal reisden de Venrayse volleyballers af naar Cuijk om daar aan te treden tegen het lager geklasseerde VC Volt 2. Gezien het verloop van de afgelopen wedstrijden zegt dat echter helemaal niets.

Vorige week waren de heren elkaar in de eerste twee sets geregeld kwijt en was de spelbeleving ver te zoeken. Tegen Volt was de start in elk geval heel wat minder moeizaam en was het de gehele set stuivertje wisselen. Het thuisteam wist echter uiteindelijk de eerste set met 27-25 naar zich toe te trekken.

De overige sets vertoonden een soortgelijk verloop, alleen stevenden de Venraynaren telkens op een setwinst af, maar wisten ze het op het eind toch niet af te maken. Op de derde set na eindigden alle sets met het minst mogelijke verschil. Uiteindelijk moest ActiveRooy helaas toch puntloos huiswaarts keren. Er werd door het hele team hard gewerkt, maar het gemis van de spelverdeler is groot. De heren moeten roeien met de riemen die ze hebben: geen trainer, geen coach en een noodspelverdeler. De biertjes bij het Oktoberfest zullen er zeker niet minder om gesmaakt hebben.

Zaterdag komt VC Weert op bezoek in Venray. Hopelijk kunnen de heren dan weer punten pakken.

H1-Leon Langenhuizen