H1-epos continues

Herten, 11 november 2017
VC Hero H1 - ActiveRooy H1   4-0
Setstanden: 25-9, 25-20, 25-16 en 25-18

Zware tijden houden aan voor heren ActiveRooy

Sinds oudsher bevinden zich op deze aardbol volkeren die de strijd uit de weg gaan. 432 jaren voor Christus gaven de Korinthische troepen zich over na een tweejarig Atheens beleg. Op 3 juli in het jaar 324 vond de slag bij Adrianopel plaats waarin Licinius en zijn troepen vluchtten naar Byzantium. Ook Karel II mag in dit rijtje worden geschaard, daar hij op 3 september 1651 vluchtte tijdens de Engelse burgeroorlog. Sinds 11 november 2017 maakt VC Hero dit illustere rijtje compleet.

Weken, zo niet maanden, was al bekend dat ActiveRooy op 11 november geen team bij elkaar zou krijgen. Door de krappe bezetting, blessures en verplichtingen elders was woordvoerder Sam Faessen genoodzaakt om VC Hero zeer tijdig te benaderen om deze wedstrijd te verplaatsen. Vanaf moment 1 was duidelijk dat flexibiliteit en coöperatie 2 begrippen zijn die men in Herten niet kent. Elk van de 193 opties die aangedragen werden, werd resoluut afgewezen door de Korinthische troepen uit het zuiden. De paar schamele puntjes bleken te belangrijk voor hen. Wanneer heren 1 niet zou afreizen naar Herten zouden er 5 punten in mindering worden gebracht door de Nevobo. Gezien het feit dat wedstrijdpunten dit seizoen schaars zijn werd besloten om heren 2 te benaderen. Rogier, Erik en Guus werden bereid gevonden om samen met Joris, Rik en Wok Lei Sun de strijd aan te gaan.

Na een rommelige eerste set die ruim verloren ging, werden er naar omstandigheden 3 prima sets gespeeld. Setwinst leverde dit helaas niet op, maar de strafpunten zijn voorkomen. Mannen van heren 2, onze dank is groot!

De komende 2 weken staan er geen wedstrijden op het programma. Op 2 december treden de heren om 17.00 uur aan in de navel van het universum. In Budel zullen zij Stefan applaus geven als nooit tevoren, een start maken met de voorbereidingen op het jaarlijkse toernooi en hopelijk een aantal punten verzamelen zodat de onderste regionen der competitie snel verlaten kan worden.

H1 - Roel van Hooft