D1-knokt naar winst

Gennep, 11 november 2017
Flamingo’s ’56 DS 2 – ActiveRooy DS1   2-3
Setstanden: 25-19, 22-25, 25-21, 20-25, 9-15

Bloed, zweet en tranen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Flamingo’s DS2 op het programma, de nummer 11 van de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd waar punten gepakt moesten worden. De dames van ActiveRooy werden deze wedstrijd voor het eerst gecoacht door Frans Rongen, die dit met veel enthousiasme deed.

De eerste set kwam Flamingo’s op een voorsprong te staan, ActiveRooy vocht terug en dit zorgde ervoor dat de punten gelijk op gingen. De dames probeerden zoveel mogelijk ballen van de grond te halen, zo ook Marleen Oudenhoven. Ze ging zo overtuigend voor de bal dat ze met haar hoofd tegen de stoel van de scheidsrechter is gebotst, met een ritje naar de huisartsenpost als gevolg. Met 5 hechtingen in haar hoofd kon Marleen weer terug keren naar Venray. Hopelijk is ze er volgende week weer bij om het team te versterken. Het lukte de dames uit Venray helaas niet meer om de set te winnen, 25-19.

Met volle overtuiging begon ActiveRooy aan de tweede set, want er moesten tenslotte punten gepakt gaan worden. Anne Janssen wist een aantal mooie ballen te scoren met haar aanval en Kiki Smits wist de ene na de andere bal van de grond te halen. Het werd uiteindelijk nog een spannende set, maar de dames uit Venray trokken de winst naar zich toe, 22-25.

En nu doorspelen zoals geëindigd in de tweede set! Dit lukte redelijk en ActiveRooy kon lang een voorsprong houden. Helaas aan het einde van de set verzwakte het team en wist Flamingo’s het ene na het andere punt te scoren. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de set verloren werd met 25-21.

Dan maar voor een vijfsetter. Anne Janssen heeft deze set laten zien dat ze op alle posities ingezet kan worden. Ze wist namelijk op de passer-loper, midden en diagonaal positie verschillende punten te scoren. ActiveRooy bleef strijden en dit pakte goed uit, de set werd gewonnen met 20-25.

En nu door voor de winst... Met een goede serviceserie werd er gezorgd voor een voorsprong. Lieke Vervoort wist de ballen goed te verdelen waardoor de aanvallers de ballen konden scoren. De set werd overtuigend gewonnen met 9-15.

Hopelijk kunnen de dames het enthousiasme doorzetten in de volgende wedstrijden om zo meer punten binnen te halen. De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op 18 november om 14.30u in Beers.

DS 1 – Iris Janssen