D1-sterke start

Helmond, 25 november 2017
VC Polaris D1 – ActiveRooy D1   3-1
Setstanden: 14-25, 35-33, 27-25 en 25-17

Sterk spel wordt niet beloond

Op zaterdag 25 november reisden de dames af naar Helmond om daar de strijd aan te gaan met VC Polaris dames 1. Door wat vertraging van de voorafgaande wedstrijden hadden de dames genoeg tijd om de wedstrijd door te spreken. Coach Hans was ook aanwezig en had geanalyseerd dat de Venrayse Dames dit seizoen nog niet een keer de eerste set binnen wisten te halen, hier zouden ze vandaag verandering in gaan brengen.

Fel en strijdlustig begonnen de dames van ActiveRooy aan de eerste set. De rol van afwezige libero Kiki Smits werd goed ingevuld door Els Teeuwen. Goede passjes werden gebracht waardoor spelverdeelster Lieke Vervoort de ballen mooi op kon zetten. Goed samenspel werd gecreëerd. Alles wat Anne Janssen aanraakte veranderde in goud en hier had de tegenstander geen antwoord op. Deze set werd dan ook binnengehaald met 14-25.

Met een euforisch gevoel begonnen de Venrayse dames aan de tweede set. Al gauw kregen ze in de gaten dat de dames van Polaris een flinke pep talk hadden gehad tussen de twee sets in. De Helmondse dames kwamen sterk terug en het werd een spannende nek aan nek race. Aan beide kanten werd er hard gevochten voor de ballen. Helaas waren deze inspanningen net niet genoeg en eindigde deze lange en vermoeiende set met een stand van 35-33.

Gebrand om er 3-1 van te maken, dat waren de dames uit Rooj. Helaas had Helmond dat zelfde plan. Aanvalster Daphne Hoebink kwam aan de kant van Polaris goed in het spel en maakte veel directe punten. Hierdoor kwamen de dames van ActiveRooy op een achterstand te staan. Gaandeweg de set werd de achterstand ingehaald maar helaas was dit niet genoeg en werd de set door Polaris binnengehaald met 27-25.

Het fanatisme wat er in de derde set nog wel was, was in de vierde set wat verder te zoeken. Polaris werd alleen maar sterker en bleef punten maken. De zaal stroomde vol met aanhangers van de Helmondse ploeg. Met veel bravoure waren de dames van Polaris de uitploeg te slim af en eindigde deze set met een stand van 25-17.

Ondanks het sterke spel van de dames uit Venray eindigde deze wedstrijd in een eindstand van 3-1. ActiveRooy dames 1 staat nu achtste op de ranglijst en speelt volgende week zaterdag 2 december om 18.30 tegen VC Landgraaf dames 1.

D1 – Marleen Oudenhoven