H1 - Sprokkeltijd


Venray, 3 februari 2018
ActiveRooy H1 - VC Volt H2   1-3
Setstanden: 22-25, 14-25, 15-25 en 25-14

Het sprokkelen naar punten is begonnen

Na het thuisweekend van vorige week stond er deze week opnieuw een thuiswedstrijd voor de boeg voor Activerooy H1. Deze week stond VC Volt H2 op het programma die in de competitie als 9e gepositioneerd staan. Hierdoor een uitgelezen kans om punten te pakken en eventuele degradatie te voorkomen.

De afgelopen weken werden de mannen  nog volop geteisterd door ziekte. Gelukkig is iedereen weer hersteld en top fit met uitzondering van Joris Arts die nog niet volop mee kan doen i.v.m. een blessure. Hiervoor is de niet onbekende vervanger Koen Verwij komen opdraven, waarvoor Dank!

De eerste set liep het spel van beide ploegen vrij gelijk op. De spanning was zowel binnen als buiten het veld te voelen. Helaas trok ActiveRooy aan het kortste eind wat resulteerde in een verlies van 22-25.

Na een aantal verhelderende woorden van aanvoerder Roel van Hooft is ActiveRooy goed van start gegaan aan de tweede set. We wisten dat er hier punten te halen waren die we hard nodig hebben dit seizoen. Het begin van de set ging gelijk op maar halverwege de set keerde het tij. Helaas was dit in het nadeel van ActiveRooy en volgde een aantal frustraties. Deze frustraties uitte zich in een kaartenfestijn in de derde set. De scheids was helder, we moesten het hier vandaag zelf doen. VC Volt maakte hier zichtbaar gebruik van en wist de derde set ook eenvoudig naar zich toe te trekken. Ondanks het verlies van de wedstrijd waren we gebrand toch nog de laatste set binnen te slepen.

De strijd die eerder in de wedstrijd werd geleverd door ActiveRooy werd in de vierde set vrij eenvoudig beloond met 25-14. Dit maakt de eindstand van de wedstrijd op 1-3 en Venray zal het vervolg van de competitie nog alles op alles moeten zetten om rechtstreekse degradatie tegen te gaan.

Zaterdag 17 februari mogen de mannen weer aantreden. Ditmaal in Weert, de nummer 5 van de competitie.

H1 – Guus Janssen