D1-winnen weer


Venray, 3 februari 2018
ActiveRooy D1 - VC Volt D2   3-1
Setstanden: 26-24, 25-14, 15-25 en 25-15

Dames trakteren zichzelf op winst en publiek op mooie pot

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op papier tegen de dames van VC Volt. Ondanks een verplaatste wedstrijd de maandag ervoor nog in de benen, begonnen de dames fris aan deze wedstrijd.

Helaas was het eigen spel ver te zoeken. De service ging uit en er werd niet gescoord. Net op tijd keerde het tij en vielen alle balen goed voor de dames uit Venray. Er werd gestreden voor iedere bal en de set werd dan ook net gewonnen: 26-24.

De wedstrijd was te winnen, maar dit moesten de meiden dan nog wel waar gaan maken. In de 2e set verliep alles, maar dan ook alles goed. Er was geloof, enthousiasme en de ene na de andere bal werd van de vloer gehaald en gescoord. Een 25-14 stand was het gevolg.

De 3e set, ja die 3e set... wat moeten we daar dan over zeggen? We willen deze slechte set graag snel vergeten en gaan voor die 4e en laatste set:  15-25.

Om de wedstrijd winnend af te sluiten moeten de meiden deze set pakken. We begonnen gelukkig weer sterk aan deze set. De service was goed, het blok stond, de ballen werden van de vloer gehaald en iedereen was bereid alles te geven om deze wedstrijd te winnen en dit gebeurde. Een mooie 25-15 als gevolg.

Na een vervelende reeks verliespartijen hebben de meiden van ActiveRooy dan weer eens een fijne pot volleybal laten zien en deze winnend af kunnen sluiten. Volgende week zijn de meiden niet in staat te volleyballen omdat het bier zal vloeien tijdens de carnavalsdagen. Over 2 weken reizen de meiden laat in de avond richting het zuiden om weer aan te treden tegen het eerste team van Urmond.

D1-Laura Jacobs