H1-buigt voor Weert


Weert, 17 februari 2018
VC Weert H1 - ActiveRooy H1   4-0
Setstanden: 25-16, 25-18, 25-9 en 25-18

Weert weer te sterk

Op zaterdag 17 februari reisden de mannen van ActiveRooy af naar Weert om hier aan te treden tegen het gelijknamige team. De thuiswedstrijd werd met 0-4 verloren waardoor bekend was dat het een lastige klus zou worden. Met het gemis van de ingesneeuwde Rik Wienen en de nieuwe aanvulling in het team van Weert werd dit gevoel versterkt. Gelukkig was invaller Koen Verweij, volgens de Nevobo iedere wedstrijd beschikbaar, in staat om de mannen ditmaal uit de brand te helpen. Als voormalig aanvoerder deed hij dit wederom verdienstelijk.

De eerste twee sets verliepen eentonig. De service van de tegenstander werd moeizaam onder controle gebracht waardoor de conditie van spelverdeler Guus Janssen op de proef werd gesteld. Dit lag wellicht ten grondslag aan zijn afwezigheid dan wel aanwezigheid in de avond bij sponsor Goesting. Weert speelde het spel vervolgens prima uit waardoor deze sets relatief eenvoudig naar de thuispartij gingen.

Vanaf de derde set lag de pass beter en zo was er ook een betere verdeling mogelijk. Er werden hierdoor aardige punten gescoord maar aanspraak op setwinst was er niet waardoor ook de overige twee sets naar Weert gingen.

Hoewel deze uitslag niet als een verrassing kwam gezien de huidige omstandigheden, heeft het niet geleid tot een verbetering op de ranglijst. Besloten werd dan ook om aankomend weekend een trainingskamp in te lassen. De plaats is nog onbekend maar de organisatie van dit trainingskamp belooft een weekend vol inspanning. Straffen liggen op de loer maar teambuilding zal de boventoon voeren. Vervolgens zullen een aantal weken van rust volgen waarna er op 17 maart aangetreden zal worden in Mierlo tegen DKJO H1.

H1 - Dennis van Hooft