H1-2 uit 10 (of 15?)

Na enkele weken welverdiende rust van het “bildungweekend” in het pittoreske Krakau, stond in week 11 van 2018 een slopend volleybalweekend op het programma. Op zaterdag moest er tegen de 55 jaar jonge club genaamd DKJO worden aangetreden en op de zondag werden alle kerkbezoeken afgelast om de wedstrijd tegen het altijd kneuterige PSV in te halen.

Dubbele wedstrijd, geen dubbel succes


Eindhoven, 18 maart 2018
VCE/PSV H1 - ActiveRooy H1   4-0
Setstanden: 25-15, 25-11, 25-15 en 25-19


De zondag zal eerst aan bod komen gezien deze wedstrijd de minste tijd in beslag heeft genomen. Ondanks het gemis van Sam, wiens dag werd gevuld door een infiniteit aan rondjes in de droomvlucht in de winterefteling met zijn schattige familie, zou de kraker tegen PSV zondag om 13.15 uur starten in Eindhoven. Nog echter voor het vertrek daar was, moest Joris helaas te kennen geven dat aanvallen er niet in zou zitten deze oorspronkelijke rustdag. De pezen in zijn arm waren veelvuldig blootgesteld aan volleybal en daarom tegen de rand van een irritatie aan. De opstelling zou een gegoochel worden wat zowel de kwaliteit als de vreugde van het spel niet ten goede kwam. De ruim 45 minuten durende rondleiding door het in Helmond gelegen Beckersimperium zorgde voor een half warme start met irritaties aan meer dan alleen pezen en spieren.

Aan de hand van de setstanden welke in de volgende zin zullen worden weergegeven mag de lezen zelf een conclusie trekken over het inhoudelijke verloop van de match.

25-15, 25-11, 25-15, 25-19. Succes.

Wij danken the Viking alias Bjorn voor zijn support en bij deze een welgemeend excuus voor het verprutsen van zijn tijd.Mierlo, 17 maart 2018
DKJO 1 - ActiveRooy H1   3-2
Setstanden: 25-14, 25-18, 22-25, 21-25 en 15-8


Op de zaterdag daarentegen werd er tegen een oud Active-lid gespeeld. De mannen van “Door Katholieke Jongeren Opgericht” met Ruud van Haandel als terugkerende spelverdeler beloofde een mooie pot te worden. Respectievelijk nummer 10 en 11 uit de competitie promotieklasse D.

Onder het genot van een heerlijk muziekje kwamen beide teams in hoge sferen met onder andere de 110 kg wegende Koen Verweij aan Rooyse zijde.

Binnen no-time stond er 25-14 en 25-18 op het scorebord. Dit betekende alweer twee verloren wedstrijdpunten voor ActiveRooy. Het tij moest gekeerd worden maar Roel van Hooft kon de achilleshiel niet vinden aan de Venrayse zijde. Een wonder was nodig en dat geschiedde in de 3e set. Nadat billman wegdook voor een kneiterharde bal uit Mierlo werd the Titan fors geraakt. Nog nagenietend van deze actie serveerde een kwieke speler van DKJO. Waar the Billman nog druk aan het zoeken was naar de juiste gele lijnen om te passen werd hij niks vermoedend geraakt. De mix van irritatie, hard gelag en schaamte deed de neuzen allemaal dezelfde richting in keren. Met gebroeders van Hooft coachend aan de kant krabbelden de heren langzaam weer terug in het spel. Met 22-25 werd de set beslist in het voordeel van Venray.

De zogenaamde drive was helemaal terug en ook de 4e set werd in het voordeel beslist. Gehoopt werd op een winst in de 5e set, maar zoals de Roemeense mastodont ooit zei: “Hopen is gratis, dus iedereen mag het”.

De laatste set leek weer een beetje op het oude en vertrouwde spel van de afgelopen maanden en werd dan ook verloren met 15-8. Geen overwinning, maar wel de nodige moraliteitspunten voor heren 1.

Op 24 maart wordt Ledub verwelkomd in Venray, wij nodigen alle lezers uit voor een inspirerende volleybalmiddag in sportpaleis en sfeerimperium de Wetteling in Venray.

H1 - Rik Wienen