Heren onderweg naar kampioenschap

Venray, 2 april 2019
ActiveRooy H1 – Were-Di H2    3-1
Setstanden: 25-17, 19-25, 25-20 en 25-14

Kampioenschap nabij

De beslissende wedstrijd in de poule werd  op deze avond gespeeld in de Venrayse Wetteling. Het kampioenschap kon beslist worden in de directe strijd tussen de nummers 1 en 2 van de poule. De gasten uit Gemert waren na de eerdere 4-0 in eigen huis erop gebrand om opnieuw de punten in de pocket te steken. Ditmaal kon ActiveRooy eindelijk weer eens over een complete selectie beschikken, hetgeen het team de nodige rust gaf.

De eerste set begon goed. ActiveRooy startte sterk en kwam door een goede servicereeks van Erik Broeren op een comfortabele voorsprong. In een onfortuinlijk moment raakte de spelverdeler aan Gemertse zijde helaas geblesseerd aan zijn enkel. Onbewust kantelde hierdoor het spelbeeld. De gasten uit Gemert raakten blijkbaar geconcentreerder in hun spel terwijl ActiveRooy slordiger ging spelen. Het eerder geslagen gat bleek echter voldoende om de setwinst binnen te halen.

Een gewaarschuwd man telt voor twee, zo luidt het gezegde. Echter, aan Venrayse zijde was dit aan dovemansoren gericht. Waar de mannen uit Gemert de rug rechtten en werkelijk alle ballen van de grond raapten, was ActiveRooy teveel bezig om geen fouten te maken. Het voorzichtige spel leverde echter geen punten op. Met name op de buitenaanval bracht Were-Di hun sterkste aanvaller continue met succes in stelling. De krachtsverhoudingen werden daarom met 19-25 goed weergegeven.

Een acute analyse leverde op dat aan Venrayse zijde een wissel moest worden toegepast. Door de opstelling door te schuiven brachten de Venraynaren een sterker blok tegenover de beste aanvaller van Were-Di. Dit had al vrij snel in de derde set succes. De angel werd uit het aanvallend vermogen van  Were-Di gehaald. Hoewel de mannen uit Gemert werkelijk alle ballen van de grond wisten te rapen, bleven de Venraynaren bij de les en wisten door te drukken; 25-20.

In de overtuiging dat bij de volle winst het kampioenschap binnen handbereik ligt, ging ActiveRooy nog vol aan in de vierde set. Diezelfde overtuiging zorgde bij de gasten af en toe voor wanhoopspel.  Ondoordachte acties die strandden in punten voor ActiveRooy. De thuisploeg liet zich in de vierde set allerminst verrassen en sleepte voor het oog van de talrijke toeschouwers de setwinst met 25-14 binnen.

H1- Ger Vervoort