Kampioenschap is een feit

Sevenum, 13 april 2019
Athos H4 – ActiveRooy H1   1-3
Setstanden: 10-25, 11-25, 19-25 en 25-13

Heren bekronen seizoen met kampioenschap

Met de winstpartij in eigen huis een week eerder tegen concurrent Were-Di hadden de heren de zichzelf in de positie gebracht om kampioen te worden. In de laatste wedstrijd in Sevenum zou dan op zijn minst 2 setjes gepakt moeten worden. Een opgave die onder het toeziend oog van het meegereisd publiek (bedankt mensen, hartstikke fijn!) niet onmogelijk bleek. Ook Peel en Maas TV was aanwezig om verslag te doen. Spijtig genoeg werd met een beroep op de privacy de camera al heel snel na de start van de wedstrijd weer uitgezet.

De eerste set nam ActiveRooy al snel een voorsprong. Die werd echter net zo snel weer ongedaan gemaakt door wat foutjes in het spel. De Venraynaren kwamen echter weer vlot in het ritme en na het weifelende begin liep de ploeg snel uit. Met name via de middenaanval waar Jasper een scoringspercentage van bijkans 100% haalde. Onder leiding van de onverstoorbare scheids vierde ActiveRooy comfortabel de eerste setwinst, 10-25.

De tweede set startten de gasten weer met dezelfde opstelling als in de eerste. Het spelbeeld bleef onveranderd. De mannen van Athos kwamen slechts sporadisch met een goede aanval door, maar legden de tegenstander verder geen strobreed in de weg om ook de tweede set met 11-25 binnen te slepen. Het kampioenschap was nu binnen, maar werd nog niet uitbundig gevierd. Met de volle winst voor Were-Di zou de verhouding in gewonnen sets de doorslag geven en dat voelde nog onvoldoende voor de feestvreugde.

ActiveRooy, opnieuw op volle sterkte, ging de derde set nog vol voor de winst. Gaandeweg, zoals ook in de 1e en 2e set, kon het team alle spelers inbrengen. De concentratie begon al lichtjes te verslappen, het feestje lonkte. Rik Wienen, gedurende het seizoen onbedoeld in de rol van speler-trainer-coach gerold, nam in deze set met een weergaloze aanval afscheid van het seizoen om vervolgens zijn plek op de buitenaanval over te dragen aan Rogier, terug van (te lang) weggeweest. Het kampioenschap werd door een beslissende aanval van Erik Broeren definitief bekrachtigd. Na de 19-25 eindstand in deze set werden de eerste felicitaties in ontvangst genomen.

De vierde set tenslotte, werd gespeeld met een compleet andere samenstelling. Geheel in lijn van de verwachting leverde dat een chaotisch spelbeeld op. Mooi om te zien was dat nestor Henk Lomme weer inzetbaar was en ook in deze set mee kon ballen. Alle inzet van ActiveRooy ten spijt wisten de mannen uit Sevenum nog een laatste krachtsinspanning uit hun lijven te persen en voorkwamen daarmee een nederlaag met de nul, 25-13 voor de thuisploeg.

Meteen na afloop kwamen de supporters het veld op om de felicitaties, vaak vergezeld met vloeibaar lekkernijtje, aan de mannen van ActiveRooy over te brengen. Een mooie afsluiting van een seizoen dat meerdere gezichten kende. Grote pluspunten is het herstel van de geblesseerden, vooral Henk en Ger. De terugkeer van  Rogier en de komst van nieuwkomer Tjerk. We hadden graag gezien dat ook Tom fit genoeg was geweest om aan te sluiten. Helaas is de chemo op dit moment te belastend. Tommie, dit kampioenschap is ook van jou!!

H1 - Ger Vervoort