H1 - verliest openingswedstrijd

Venray, 17-9-2019
ActiveRooy H1 - AV Flash H1   0-4
Setstanden: 13-25, 12-25, 14-25 en 14-25

Heren haken niet aan bij sneller spel

Op dinsdag 17 september speelde Heren 1 van ActiveRooy de eerste wedstrijd in de 2e klasse, nadat ze vorig jaar kampioen waren en zijn gepromoveerd. Ze gingen de strijd aan tegen AV Flash uit Arcen.

Al snel was het klassenverschil goed zichtbaar. ActiveRooy kon niet mee met het tempo van AV Flash en verloor met 4-0.

De eerste twee sets waren om snel te vergeten. Tegen het jonge team uit Arcen lukte het allemaal net niet. ActiveRooy werd te vaak verrast door het snelle spel van AV Flash. Er werd verloren met 13-25 en 12-25. Ook kreeg het team al vroeg in de tweede set te kampen met de uitval van hun vaste spelverdeler Ger Vervoort vanwege een knieblessure. Hierdoor moest Rik Wienen, als goed scorende aanvaller, de positie van spelverdeler op zich nemen.

De derde set gaf ActiveRooy meer weerstand. De pass en aanval verliepen beter en de rally’s duurden langer. Echter bleek ook nu weer de tegenstander een maat te groot te zijn. De derde en vierde set werden beide verloren met 14-25.

Met deze ervaringen gaat ActiveRooy zich voorbereiden op de volgende (uit)wedstrijd tegen VC Fortunas uit Nederweert op zaterdag 28 september.

H1-Tjerk Jonker