Hard gevochten voor winst

Maasbree, 28 september 2019
Asterix D1 – ActiveRooy D1   0-4
Setstanden: 22-25, 16-25, 22-25 en 23-25

Dames laten geen puntje schieten

Afgelopen zaterdag namen de dames van ActiveRooy het op tegen het eerste van Asterix in Maasbree.

De dames van ActiveRooy  kwamen de eerste set met 12-5 achter te staan en werden zo door de thuisploeg onder druk gezet. Ondanks deze achterstand zijn de Venraysen blijven knokken voor de punten. Er werd gelukkig veel gescoord met de aanval, waardoor de eerste set eindigde in 22-25 winst.

De tweede set begon voorspoediger en liepen de dames van ActiveRooy meteen uit. Nu voelde het andere team de druk en konden de gasten hun eigen spel spelen. Met de service werden ook vele punten gescoord en kreeg de tegenstanders weinig kans om te scoren. De tweede set werd beëindigd met 16-25 voor ActiveRooy.

De derde set begon de ploeg van ActiveRooy erg sterk. Sterke smashes werden afgewisseld met veel tactische ballen, waardoor Asterix opnieuw onder druk werd gezet. Desondanks kwam de tegenstander beetje bij beetje terug en werd het toch nog spannend. Gelukkig wist ActiveRooy door te drukken om zo op het nippertje de set binnen te halen met 22-25.

De laatste set was onverwachts moeilijker dan verwacht. Het ging gelijk op tussen de teams. ActiveRooy kwam achter te staan met 23-22 en het was zenuwslopend voor de dames. Ondanks de zenuwen konden ze blijven scoren met een sterke service en tactische ballen. De laatste set werd zodoende ook gewonnen door ActiveRooy met 23-25.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 12 oktober om 17:00 uur in ’t Brugeind te Meerlo tegen Set Up dames 2. Hopelijk kunnen ze hier rekenen op veel support. Tot dan!

D1 – Kirsten Lomme