H1 - aspiraties bijgesteld

Horst, 11 oktober 2019
Hovoc H4 – ActiveRooy H1   4-0
Setstanden: 25-20, 25-8, 25-11 en 25-13

Titel lijkt ver weg

De 2e kampioenstitel op rij lijkt nog ver weg te zijn voor ActiveRooy heren 1 die dit jaar uitkomen in de 2e klasse. Het team kreeg na 1 set van dit seizoen al te kampen met de 1e blessure. Ger, ook wel bekend als de vliegensvlugge spelverdeler uit de regio, raakte na 25 punten geblesseerd aan zijn knie. Pak ‘m beet een weekje later vond een andere speler het leuk om in een donkere kamer te voetballen (geen darkroom, moet expliciet vermeld worden), en dat net voor de kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Dit heeft hij met een forse knieblessure moeten bekopen, dus weer een speler uitgeschakeld. Tel daarbij op dat Jan de middenman een bruidsschat is gaan uitzoeken met zijn vriendin in Marrakesh. Je hoeft geen wiskundige te zijn op uit te rekenen dat een stabiele basis dan als snel in het gedrang komt.

Gelukkig is routinier Henk Lomme van de partij en heeft Roel van Hooft, ook wel bekend als The ware Barbarian zich bereid gevonden om het team te ondersteunen in de race naar het kampioenschap, of in ieder geval de race naar enkele setpunten. Of in ieder geval in de race naar het eerste setpunt dit seizoen. Tjerk en Ger waren uiteraard aanwezig voor de nodige support, hulde x 3!

De toch al niet zo fitte gelegenheidsspelverdeler en coach begon de avond met een licht pessimistische speech. De kern van het verhaal moest toch wel zijn dat de pass, welke de eerste wedstrijden wat onregelmatig was, wat meer richting het centrum gestuurd zou moeten worden. De rest zou de tijd ons leren. De warming-up was op zijn zachtst gezegd sfeerloos te noemen. In een kale hal zonder publiek, zonder muziek op vrijdagavond om 21.00 uur maakte het geheel nogal grijs. Het heeft de pret overigens niet mogen drukken. De moreel en teamgeest was zoals altijd op en top!

De eerste set werd gestart met een aanpassing in de basisopstelling. Voor diegene die meeschrijft: Toon en Erik op het middenveld, Rogier en Bent als passer-lopers, Henk als diagonaal en Rik als spelverdeler. Dit bleek in de eerste set wonderbaarlijk goed te gaan tegen de nummer 1 in de competitie (Hovoc, h4). De pass was stabiel, er werd lekker aangevallen en de verdediging was nagenoeg ondoordringbaar. De eindstand van 25-20 beloofde veel goeds voor de rest van deze avond.

Na enkele minuten was de 2e set gepiept met 25-8. Velen van ons beseffen dit op dat moment nog steeds niet. De tegenstander had weinig moeite met de geringe aanvalskracht aan Rooyse zijde. Misschien zou het kwartje de andere kant op vallen in set nummer drie. Er moet nog even benoemd worden dat Henk een aanslag van Rik heeft overleefd. Deze liep blind achter de bal aan en zag Henk niet staan. Met een genadeloze mokerslag in het gezicht liep Rik tegen Henk aan. Enkel, na een keertje te knipperen met zijn ogen bleef Henk onverstoorbaar doorspelen. Niet klein te krijgen deze God!

Misschien kon Roel alias the Barbarian een wonder verrichten in het team. Helaas zou het wonder een ander moment plaats moeten vinden. Ook Roel kon het tij niet keren. De complimenten voor de relatief jonge passer-loper Bent. Hij speelde een uitstekende wedstrijd! Voor de teletekstsupporters: 25-11.

In de laatste set op de weg naar het kampioenschap, welke geleid werd door een ontzettend stabiele scheids, werd het roer omgegooid. Henk kreeg zijn verdiende rust. De enige blunder van de scheidsrechter waren de twee ballen welke Erik genadeloos van de grond opdook en helaas toch werden afgefloten. Het kan goed zijn dat dit toch meer impact op het team heeft gehad dan het aanvankelijk leek. De analyse van de beelden door de teampsycholoog en sportanalyticus moeten hier later meer duidelijkheid over verschaffen.

dubbeltjeO ja, het omgegooide roer resulteerde in een eindstand van 25-13, net niet genoeg voor een punt om in de race te blijven. Maar, het dubbeltje had zomaar de andere kant op kunnen vallen. In Venray zullen de manschappen uit Horst zich opnieuw tot de tanden moeten wapenen, want onderschatting ligt duidelijk op de loer.

Een fijne herfstvakantie gewenst voor alle onderwijzers die toch al weer 3 weken gewerkt hebben vanaf de zomervakantie.

Ave,

H1 - Rik Wienen