Venray, 26 oktober 2019
ActiveRooy D1 – Hovoc D3    3-2
Setstanden: 25-18, 18-25, 24-26, 25-9, 15-13

Dames weten onvoldoende door te drukken

De eerste wedstrijd na de herfstvakantie namen de dames van ActiveRooy het in eigen huis op tegen Hovoc. Een tegenstander die met nog maar één gewonnen set in drie wedstrijden, ver onder de Venrayse dames stond.

De wedstrijd begon echter matig aan Venrayse zijde. Er werd weinig druk op de tegenstander gelegd. Ondanks het ontzettend wisselende spel van ActiveRooy, wist de ploeg toch de eerste set binnen te slepen met 25-18.

In de tweede set werd het spel van ActiveRooy niet veel beter. De druk bleef laag waardoor Horst kansen zag en daardoor steeds beter ging spelen. Hovoc sleepte dan ook de tweede set naar hun kant, met 18-25.

De derde set ging van start, Hovoc voelde dat er meer te halen viel en ActiveRooy kwam maar niet op het niveau wat we van ze gewend zijn. In verband met blessures waren er weinig mogelijkheden om te wisselen. Toch besloot coach Simone van den Bekerom in de derde set het een en ander om te gooien. Helaas zonder succes, de set ging met 24-26 naar Horst.

ActiveRooy was flink gewaarschuwd en wist dat ze de  4e set moest winnen om flink puntenverlies te voorkomen. Dat was ook aan het spel te zien. De Venraysen kwamen eindelijk wat meer op niveau en deze set werd dan ook met de overtuigende cijfers van 25-9 binnengehaald.

De beslissende 5e set ging van start. Waar de thuisploeg in de 4e set nog zelfverzekerd won, was deze houding in de laatste set ver te zoeken. Toch wisten de dames de set en daarmee de wedstrijd veilig te stellen.

De dames hebben twee onnodige punten laten liggen, maar staan ondanks dat tweede in de competitie en zijn nog altijd ongeslagen.

Volgende week spelen de dames een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 1, het eerste damesteam van AV Flash. Ze kunnen jullie support goed gebruiken! De wedstrijd wordt zaterdag 2 november om 15.00 u in MFA De Schans te Arcen gespeeld.