H1-(Speer)punten

Venray, 5 november 2019
ActiveRooy H1 – VC Velden H1   0-4
Setstanden: 22-25, 25-27, 11-25 en 5-25

Heren voeren lijst strak (onder)aan

Op 5-11-2019 stond de wedstrijd Activerooy HS1 tegen het uit velden afkomstige VC velden HS1 op het programma in de 2de klasse H van de jaarlijkse volleybal competitie van de regio noord / midden Limburg. ActiveRooy, vanaf onder gezien als hoogst geclassificeerde tegen de nummer 6 vanaf de zelfde kant getelde tegenstander, beloofde een spektakelstuk te worden welk menigeen zou kunnen vergelijken met Chelsea tegen Ajax.

Na het schallen van de inspeelmuziek uit de luidsprekers van Wetteling1, was de tegenstander uit Velden duidelijk geïmponeerd. Waar zij met het inspelen nog een aardige bal wisten te raken, leek de kracht er in de eerste set al behoorlijk uit te zijn. Misschien waren zij afgeleid door te brute kracht die boksvereniging Venray op de tribune liet zien, al dan niet waren zij in de war door het ontbreken van een tropische verrassing bij ActiveRooy H1.

Na een vrij gelijke strijd tot aan de 22, bleken de mannen uit Venray, die overigens een sterk tactisch spel speelden met veel wisselend positiespel, welk oogluikend door de ervaren scheidsrechter werd toegestaan, toch aan het kortste eind te trekken. Zodoende ging de eerste set met 25-22 verloren.

Hierop besloot coach, spelverdeler, trainer, passer-loper, diagonaal en occasioneel bulldozer van medespelers, R. Wienen de sterkst mogelijke speerpunten in het veld op te stellen, om zodoende toch het eerste punt van het seizoen binnen te harken.

Wat echter niet was voorzien, is dat er vanuit werd gegaan dat de maan en de sterren op de juiste positie stonden. Echter blijkt dat op de bewuste avond de maan zich pas in het eerste kwartier bevond, waar men de tactiek berekend had op het laatste kwartier.

De gevolgen van deze miscalculatie mogen duidelijk zijn; nadat de verdediging licht gehinderd werd, werd de sliding te laat ingezet en werd de tegenstander in plaats van de bal gespeeld, vervolgens maakte de spelverdeler hands wat binnen 11 seconden 2x rood opleverde van de door de wol geverfde scheidsrechter, die overigens niets van een VAR wou weten.

Het gebroken ActiveRooy wist na deze klap niet meer aan scoren toe te komen, waarna het roemloos ten onder ging in eigen huis. De kansen op overwintering in de Champions League zijn behoorlijk geslonken na deze zinderende wedstrijd, maar zelfs na 5 wedstrijden gespeeld te hebben gaat ActiveRooy Heren 1 strak aan de leiding van de 2de klasse H. Van onderaf gezien dan.

Geheel terzijde toch nog een mooie uitspraak om af te sluiten en bovenstaand verslag kracht bij te zetten;

Vertel een leugen vaak genoeg, luid genoeg, en lang genoeg en het volk zal je gaan geloven.

H1-Jan van der Cruijsen