D1-pieken en dalen

Venray, 9 november 2019
ActiveRooy D1 – MVC D1   2-3
Setstanden: 25-14, 25-20, 21-25, 28-30 en 11-15

Dames laten tegenstander met winst ontsnappen

Afgelopen zaterdag namen de dames van ActiveRooy het op tegen MVC ’64 dames 1 uit Maashees.
In de eerste set ging het op het begin gelijk op, maar mede door goede servicereeksen namen de Rooyse dames vrij snel een voorsprong. De thuisploeg liet een degelijk spel zien en mede door mooi aanvallen van Ellen Ruhe werd de set relatief gemakkelijk binnengehaald met 25-14.

De tweede set begonnen de dames met een achterstand maar wisten deze in het midden van de set in te halen. Er werd goed gegaan voor elke bal en de set werd met een setstand van 25-20 gewonnen.

De derde set ging het aanvankelijk gelijk op, maar helaas werden er te veel eigen fouten gemaakt waardoor ActiveRooy al snel op een achterstand van 3-8 kwam te staan. Mede dankzij een aantal hele mooie punten van Famke Janssen kwamen de dames nog goed bij. Maar helaas werd dit spel  niet vastgehouden en liep de tegenstander weer uit. De set werd verloren met 21-25.

De vierde set waren de dames van ActiveRooy erop gebrand om de wedstrijd binnen te slepen. Er werd goed begonnen. Er werden slimme balletjes gespeeld en al snel stond een voorsprong van 9-3 op het scorebord. Helaas konden de dames dit niet vasthouden en werden er verschillende persoonlijke fouten gemaakt waardoor MCV weer op gelijke hoogte kwam. Het werd een spannende set, beide teams lieten mooie dingen zien. Helaas trok ActiveRooy aan het kortste eind en werd de spannende nek-aan-nek race gewonnen door MVC ’64 met 28-30.

Ook de vijfde set begonnen de Rooyse dames goed. Punt na punt werd gescoord en bij de kantwissel stond het 8-5. Helaas, ook deze set kwam MVC ’64 knap terug en werd de set verloren met 11-15.

Volgend weekend spelen de dames van ActiveRooy om 17.00 uur uit tegen Hornerhof/HHC DS 2. Het team uit Horn staat op de derde plek dus dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden.

D1 – Loes Vervoort