H1-no pullen, no glory

Panningen, 16 november 2019
VC Olympia H2 – ActiveRooy H1    4-0
Setstanden: 25-14, 25-8, 25-18 en 25-16

Non sine voluptate quibus potabat*

Op de eerste echte koude herfstdag van het jaar moest het legioen uit Venray de barre oversteek maken naar Olympia uit het strategisch gelegen Panningen. Bij aankomst werd gelijk vriendelijk contact gemaakt met de barman. De barman opperde dat een flink aantal lege pullen al een tijdje zinloos onder de bar stonden te wachten totdat iemand hen zou verlossen en laten vullen met het vloeibare goud. Dit bood kansen voor na de wedstrijd. Nadat er een rondje koffie was gedronken kon het omkleden samen met de mannen van Tupos gestalte krijgen waarna de zaal werd betreden.  Met de klanken van nog niet te herleiden muziek was de korte maar krachtige warming up voldoende om tegen de nummer drie van de ranglijst aan te treden.

De eerste set begon wellicht iets anders dan voorheen. Toon, ook wel bekend als de eeuwige wanbetaler zou de taak van spelverdeler op zich nemen waardoor Erik naar de diagonaal door schoof. Deze wissel hebben ze uitstekend uitgevoerd!

Het zou niet gemakkelijk worden om te stunten tegen Olympia, maar zoals Tjerk voorspelde stond de maan weer enigszins gelijk met de sterren van Saturnus en Uranus, dus kansloos was het zeker niet. Er werd de hele wedstrijd vol overgave en met lef gespeeld, wat zeker knap was gezien het soepele spel en van de tegenstander. Zij speelde met een kinderlijke eenvoud waardoor er des te harder moest worden gevochten om de ballen van/op de grond te krijgen.

De derde set kreeg Toon een setje rust. In deze tijd had hij zijn kleingeld kunnen tellen om te kijken of een rondje gouden rakkers van 500ML tegen het einde van de wedstrijd kon worden uitgedeeld aan zijn kornuiten. Dit vanwege een eeuwenoude schuld welke nog moest worden ingelost.

De 4e set offerde Rogier zich op om het schouwspel vanaf de zijkant samen met de trouwe en geblesseerde, maar altijd meereizende en aanwezige Ger te bekijken. Helaas waren de dwingende ogen van dit stelletje net niet voldoende om dat ene punt binnen te harken.

In de laatste set ontstonden er trouwens nog bijna rellen. De gemoederen konden gesust worden rondom het veld en ook het publiek ging na enige tijd weer zitten. Dit alles nadat de scheidsrechter van zijn troon moest komen om te kijken of er mogelijk een opstellingsfout aan de kant van het Rooyse team was. Uiteraard was dat bij dit punt niet het geval en keerde de rust terug in de sporthal.

Resumerend: risico’s genomen, hard gevochten, alles gegeven maar niks geoogst.

PERICULUM CAPTA PUGNAVERUNT ORNATUM OMNI EXITU NIHIL*

Ave, Rik Wienen
(trainer, coach, speler, lijdend voorwerp H1)

 

* voor de Latijnstalig minder onderlegden onder ons, raadpleeg google translate