Hornerhof/HHC D2 - ActiveRooy D1   3-1
Setstanden: 25-16, 26-24, 22-25 en 25-18

Dames zien punten uit handen glippen

Zaterdag 16 november speelden de dames van ActiveRooy in Horn. Vanwege een aantal blessures was ActiveRooy niet compleet.

In de eerste set liet de thuisploeg al zien dat ze sterk was. Horn liet goed verdedigend werk zien en kwam op 9-2 voorsprong. Door veel eigen fouten van ActiveRooy liep Horn uit naar een stand van 16-9. De eerste set heeft de thuisploeg makkelijk afgemaakt met 25-16.

De dames van ActiveRooy gaan de tweede set goed van start. Bij een voorsprong van ActiveRooy van 2-6 vroeg de tegenstander al een time out aan. Active gaat, in tegenstelling tot de vorige set, op de fanatieke tour door en het wordt 6-12. Goed verdedigend werk wordt afgewisseld met sterke aanvallen van Famke Janssen. Door de goede service van Lisanne Francken en het binnenslepen van lange rally's komt het 10-18 te staan. Met een voorsprong van 18-24 geeft Active alles weg en weet geen punten meer te maken. De eindstand is 26-24.

Vol goede moed beginnen de dames van ActiveRooy aan de derde set. Het loopt erg gelijk op, maar ActiveRooy staat voor met 13-17. Horn vecht hard en komt terug. Het wordt bij 21-21 een nek-aan-nek-race. Door een ace van invaller Maud op een cruciaal moment weet ActiveRooy de derde set binnen te slepen met 22-25.

Door tekort aan spelers moet Active improviseren en gaat de midden Famke Janssen naar de buitenkant. De vierde set gaat gelijk op en er wordt hard gewerkt door beide ploegen, maar de dames van Horn waren een tandje beter en liepen langzaam uit.

Zaterdag 23 november spelen de dames van ActiveRooy tegen VC Athos '70 D2. De wedstrijd is in De Weert in Venray en begint om 18:00 uur.