Dames drukken door

Venray, 23 november 2019
ActiveRooy D1 – VC Athos D2   4-0
Setstanden: 26-24, 25-19, 25-21 en 25-18

Gebrand om te winnen

Afgelopen zaterdag namen de dames van ActiveRooy het op tegen VC Athos’70 in een thuiswedstrijd. Tijdens de teambespreking kwam het erop neer dat de dames alles op alles gingen zetten om deze avond 5 punten binnen te slepen.

De eerste set liep gelijk op tot 4-4. VC Athos liep vervolgens in. De Venrayse dames lieten onnodig steken vallen. Dit resulteerde in een stand van 5-11. Door de goede servicereeks van Loes Vervoort en de sterke aanval aan het net van Tessa Jansen werd de achterstand tot 16-16 weggepoetst. In de laatste fase van de set werd het een nek-aan-nek race, maar de Venrayse dames bleven vechten voor de punten. ActiveRooy trok de set naar zich toe. De eerst set eindige in een winst van 26-24.

De tweede set ging van start. Jessica van Doorn werd na een langere periode met een schouderblessure weer ingezet in de wedstrijd. Vol enthousiasme begon ze aan haar eerste wedstrijd van het seizoen. De set werd met veel onrust begonnen. Mette van den Bekerom viel uit door een verkeerde knik in de nek. Hierdoor werd ze licht in haar hoofd. Door de onrust kwam VC Athos met een voorsprong van 2-7 te staan. In het midden van de set begonnen de dames echt met volleyballen. Ze brachten de pass bij Lisanne Francken waardoor ze aan het net de aanval konden afmaken. ActiveRooy liep weer in met de punten tot een stand van 12-11. De teams waren aan elkaar gewaagd. Maar ActiveRooy liet zien dat hard te knokken. In tegenstelling tot de eerste set maakten de dames de set af met een mooi verschil in punten. De einstand werd 25-19.

Vol goede moed werd begonnen aan de derde set. De set liep zoals de vorige sets weer gelijk op. Maar vanaf de stand 4-4 zette de thuisploeg de knop om en begon sterker te spelen. De dames werden enthousiaster en speelden hun eigen spel. Met gevolg dat de stand van 4-4- op 12-7 werd gezet door de Venraysen. Door een goede servicereeks van Lisanne Francken liep de stand uit tot 23-19 om vervolgens door te pakken tot de  eindstand van 25-21.

De vierde set begon met een sterke servicereeks van Loes Vervoort. Gevolgd door een goede servicereeks van Tessa van Tits. De dames van ActiveRooy kwamen liepen uit naar 13-6. Ze speelden hun eigen spel en waren gebrand om de 5 punten binnen te slepen. Dat lukte. ActiveRooy wist de vierde set te winnen met een stand van 25-18. Na helaas een paar wedstrijden verloren te hebben, waren de dames vandaag zo goed als compleet. ActiveRooy heeft weer hun eigen spel laten zien en hebben gevochten voor de 5 punten!

Zaterdag 30 november spelen de dames van ActiveRooy tegen VC Trivia DS3. De wedstrijd is in de gymzaal Debyestraat in Hegelsom en begint om 17:00 uur.

D1 - Jessica van Doorn