D1-blijft bij de les

Hegelsom, 30 november 2019
VC Trivia D3 – ActiveRooy D1   1-3
Setstanden: 18-25, 25-19, 21-25 en 19-25

Dames laten zich niet van de wijs brengen

Afgelopen zaterdag stond voor dames 1 van ActiveRooy de wedstrijd tegen Trivia op het programma. Aangezien de dames van Trivia 2 punten boven ActiveRooy stonden waren de spelers zeer gedreven om deze wedstrijd te winnen.

De dames begonnen met een sterke start. Ze bouwden een flinke voorsprong op waardoor ze lekker vrij begonnen te spelen. Met een goede aanval van Mette van den Bekerom kwamen ze al snel op een stand van 9-5. Ondanks een goede verdediging aan de kant van ActiveRooy wist Trivia goed terug te komen tot een stand van 14-15 in het voordeel van ActiveRooy. Door een aanval van de tegenpartij werd coach Simone van den Bekerom door een harde bal geraakt. Maar de Venraysen lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen de set alsnog met een stand van 18-25.

Het uitvallen van coach Simone wist toch voor wat onrust te zorgen. De dames moesten zich nu zelf gaan coachen, het begon te lijken op een waar kippenhok. Mede hierdoor kwam de ploeg op een achterstand van 10-5. Door een stabiele pass wist ActiveRooy zich toch te herpakken en kwamen ze op een stand van 13-11. Helaas wist Trivia door een sterke service uit te lopen en bleef ActiveRooy achter de feiten aan lopen. Ze verloren de set met een stand van 25-19.

De derde set begon ActiveRooy sterk door een goede service van Lisanne Francken-Lomme. Met een voorsprong van 9-14 tot gevolg. Daarna wist Ellen Ruhe de sterke service over te nemen en kwam ActiveRooy op een voorsprong van 21-16. Mede door een mooie diepe aanval van Loes Vervoort werd de set binnengehaald met een stand van 21-25.

De vierde set moest gewonnen worden. ActiveRooy werd zeer fanatiek en haalde de meiden van Trivia al snel uit hun spel. ActiveRooy had de pass zeer onder controle en kwam al snel op een voorsprong van 21-15. Ze bleven hard knokken en de aanval bleef overtuigend. De set werd gewonnen met een stand van 19-25.

Volgende week speelt de ploeg thuis tegen Grashoek. Alle aanmoediging is zeer welkom.

D1 - Famke Janssen