Dames op stoom geraakt

Venray, 7 december 2019
ActiveRooy D1 – Grashoek D2   4-0
Setstanden: 25-21, 25-13, 25-18 en 25-7

Dames op stomen door in eigen huis

Met de stoomboot weer richting Spanje namen de dames van ActiveRooy het op tegen Grashoek DS 2 in Venray.

Grashoek begon sterk en wisten de dames van ActiveRooy even onder druk te houden. De uitploeg kwam op een kleine voorsprong te staan. Gelukkig was er een sterke servicereeks van Famke Janssen, waardoor ActiveRooy weer dichterbij kwam tot 6-8. Hierna kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd en werd er met meer zelfvertrouwen gespeeld. Er kwam een voorsprong van 15-10 voor ActiveRooy. Desondanks werd er gedurende de rest van de set wisselvallig gespeeld, waardoor de tegenstander dichtbij bleef. Niettemin weten de dames van ActiveRooy toch de eerste set te winnen met 25-21.

De tweede set ging in het begin gelijk op en het werd voor ActiveRooy lastiger om te scoren, vanwege het goede verdedigingswerk van Grashoek. Toch wist ActiveRooy op een gegeven moment meer te scoren met tactische ballen. De thuisploeg liep zo steeds meer uit en de tegenstander kreeg minder kans om zelf punten te maken. De tweede set werd beëindigd met 25-13 voor ActiveRooy.

In de derde set begonnen de dames van ActiveRooy erg sterk en wisselden ze sterke smashes af met veel tactische ballen, waardoor Grashoek weer onder druk werd gezet. Er kwam een mooie voorsprong van 10-3. Er was wel wat sprake van een wat rommelig spel, maar ActiveRooy bleef gelukkig zelf de punten maken. Door verschillende sterke servicereeksen wisten de Venrayse dames de set binnen te halen met 25-18.

Met de laatste set lieten de dames van ActiveRooy zien dat ze de duidelijke winnaars waren. Er werd veel gescoord met de service van Mette van den Bekerom en Famke Janssen. Er kwamen weinig aanvallen vanuit de andere kant, waardoor ActiveRooy kon uitlopen. Bij spannende rally’s wist invaller op de libero-positie, Tessa van Tits, het hoofd koel te houden en bleven er goede passes komen. Hierdoor kon Active Rooy blijven scoren. De laatste set werd dan ook eenvoudig gewonnen met 25-7.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 4 januari om 16:00 uur in ’t Haeren te Grubbenvorst tegen SV Aspargos DS 1. Hopelijk kunnen de dames hier rekenen op veel support. Tot dan!

D1 – Kirsten Lomme