H1-vals gefloten

Sevenum, 14 december 2019
Athos H2 – ActiveRooy H1   4-0
Setstanden: 25-8, 25-17, 25-14 en 25-12

Al naar gelang de goesting

Zaterdag 14 december 2019. De dag die reeds lang in de agenda's van de heren van ActiveRooy stond omcirkeld. Dit zou een memorabele dag moeten worden. Het troosteloze weer zou roet in het eten kunnen gaan gooien, maar nee, het voltallige team was ruim op tijd aanwezig voor de belangrijkste westrijd van Heren 1 op 14 december. Dat wil zeggen, zij die niet ziek, zwak, misselijk of anderszins afwezig zouden zijn. De vlotte reis richting het pittoreske Sevenum van Athos gaf de heren ruim de tijd het strijdplan van coach en algeheel goeroe Rik tot zich te nemen onder het genot van een voortreffelijk slap bakkie pleur.

Of het de koffie was, of de akoestiek van de verder keurige zaal welke zich niet leende tot enig bijsturen in het veld, werd de eerste set net zo vlot als de reis kinderlijk eenvoudig ingeleverd.

Tijd voor een truc uit de hoge hoed van de coach. Dit leek te werken, ware het niet dat een niet nader te noemen persoon op een hoge stoel met enkele licht discutabele beslissingen de vrienden van Athos verder in het zadel hielp. Ondanks dit probeerden de mannen er het beste van te maken. De ultieme krachtsinspanning van middenman van het eerste uur Jan, werd door eerder genoemde persoon ook niet op waarde ingeschat, waardoor aanvoerder Erik genoodzaakt werd de gemoederen tot bedaren te brengen. Helaas resulteerde dit voor het Venrayse sterrenensemble niet tot de gehoopte setwinst en stond er wederom vlot de eindstand van 4-0 in de boeken.

Met gepaste spoed werd er nog plichtmatig een drankje gedronken om de Sevenumse middenstand te ondersteunen. Om vervolgens aan het hoofdprogramma te beginnen van de dag. De weg naar Goesting werd snel gevonden, alwaar het nog lang onrustig bleef.....

H1 - Rogier van de Haar