H1-het blijft bij dromen

Venray, 17 december 2019
ActiveRooy H1 – Havoc H2   0-4
Setstanden: 15-25, 18-25, 10-25 en 19-25

Kampioenschap bijna in zicht

Op 17 december werd de inhaalwedstrijd tegen Havoc gespeeld, een deels bekend team van vorig jaar. De wedstrijd van 1 oktober werd verzet naar deze duistere decembermaand. Bij aanvang werd het gelijk eventjes spannend omdat scheidsrechter Mireille zich niet helemaal fit voelde. Desondanks heeft zij zich opgeofferd voor het magistreuze herenvolleybal in Venray.

De andere vraag was hoeveel koppen het team zou tellen op deze beruchte 17e december. Waar aanvankelijk zo goed als het hele team zou kunnen bleek het plannen voor een aantal toch wat lastig. Tel daarbij op de nodige blessures en het feest is compleet. Zo was het in eerste instantie nodig om de volleybal mastodont Roel van Hooft, alias the true Barbarian, alias Achilles, van stal te halen. Waarvoor dank.

De meestervoorspeller in levende lijve voorspelde een 4-0 overwinning. Dit alles heeft te maken met de stand van de maan en de hoeveelheid ‘vocht’ wat door de lucht wordt gespoten. Dit weerverschijnsel heet ook wel Netriups  Oed Ej Siuht. Of Tjerk (de meestervoorspeller) het bij het goede eind zou hebben, dat was de grote vraag.

Hoopvol werd aan de eerste set begonnen. Hoewel de uitslagen anders doen vermoeden, wist ActiveRooy zich kranig te verweren. Er werd langzamerhand beter gespeeld over de hele linie. Denk hierbij aan de pass, setupjes, verdedigend, de aanval en ook de service begon langzamerhand te lopen. Helaas gooide de genetisch aangepaste nummer 3 van de tegenstander roet in het eten. Door de genetische aanpassingen was deze beste man rond de 2,51 m groot en wist makkelijk te scoren. Hoopvol op de winst werd de set beslist door Havoc met 15-25.

De drie daaropvolgende sets werd er hard gevochten voor elk punt, maar steeds wist de tegenstander op sommige rotaties een kleine voorsprong te nemen. Dit zorgde ervoor dat het legioen achter de feiten aan bleef hobbelen, ondanks de vele mooie en succesvolle acties.

De broodnodige overwinning om de weg naar het kampioenschap in te slaan bleef helaas uit: 25-18, 25-10, 25-19.

Zaterdag 21 december is de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. We hopen met heel Nederland dat deze succesvol wordt afgesloten in een loodzware reeks van 3 wedstrijden binnen 7 dagen.

Ave

H1 - Rik