H1-puntenaantal verdubbeld

Horst, 21 december 2019
Hovoc H5 - ActiveRooy H1   3-1
Setstanden: 25-15, 25-23, 23-25 en 25-7

Wedstrijdverslag en jaaroverzicht mét en zonder knipoog

Voordat de volleybaltriller tegen Hovoc aan bod komt, eerste een korte terugblik op het jaar 2019.

Een jaar met hoogte- maar uiteraard ook dieptepunten. In 2019 was er nog maar 1 heren team binnen ActiveRooy, dat ene herenteam werd ook kampioen in de 3e klasse. Er zijn nieuwe spelers verwelkomd zoals Erdum, d’n Baer en de meestervoorspeller en middenmansloper Tjerk uiteraard en ook besloot Rogier gelukkig weer terug te komen. Bent en zijn zus Lisanne zijn beide in 2019 in bloedvorm gekomen. Helaas heeft Tom, Tommie, Tommieknocker alias Ed de Goei moeten besluiten om te stoppen met volleybal door zijn gezondheid ☹. 2019 is het jaar waarin het de club weer niet is gelukt om een trainer/coach voor het team te zetten en waarin Ger onder het mes moest voor een nieuwe lies. Ook is 2019 een jaar waarin Henk de volleybalroutinier besloot om (godzijdank!) nog langer bij het team te blijven en Jasper zijn eerste optreden met ons jeugdidool Def Rhymzzz heeft gehouden. Dit was het jaar waarin het team heeft besloten om de kantine van Optisport te boycotten wegens wantoestanden zowel in de zaal als kantine. Maar, 2019 bleek vooral weer een jaar te zijn vol onzin, gein, sportieve successen, bier, geen pullen en veel plezier. Oja, de nieuwe jel mag niet vergeten worden: Ullen Ullen Ullen, wij krijgen (geen) Pullen.

Op naar Horst met een voltallig team van 4 man. O nee, toch met 5. Nee nee, met 6 en uiteindelijk met een 7-tal fitte spelers en twee kneusjes op de bank die luisteren naar de naam Ger en Rik. De wisselende aantallen fitte spelers mag de pret en het succes niet drukken in de laatste pot van het jaar. Roel van Hoofd had toestemming van de vrouw om het huis te verlaten en mocht heren 1 gezelschap houden. Eeuwige dank.

Tegen de nummer 11 van de ranglijst was een overwinning een feit, echter moest dit nog eventjes verzilverd worden. Omdat een ware run op schroefjes en bussen pur Bent vertraagd had in zijn reis naar Horst, werd de vertragingstactiek ingezet. Alles werd gedaan op half tempo, zoals koffie drinken, omkleden, inspelen en later bleek dit halve tempo ook nog door te zijn gedruppeld naar de eerste set.

Het 5e herenteam uit Horst oogde aanvankelijk niet van een divisie niveau wat je zou mogen verwachten. Het niveau wat Active normaliter behaalt zou ruim voldoende moeten zijn voor een goede start. In de praktijk bleek het team moeite te hebben om zichzelf een beetje op te peppen. Ballen vielen onnodig op de grond en de drive om alles te geven ontbrak totaal. Desalniettemin werd de set verloren met 25-15, wat gezien het setverloop van de rest van het seizoen redelijk goed te noemen was.

Er werd nog onder het net door geserveerd en Rogier nam de consequenties (wel) als een ware man, bedankt voor het rondje!

Beetje bij beetje kropen de spelers uit hun schulp. Misschien kwam dat omdat Bent binnen was komen stormen, helaas zonder zijn trouwe support in de vorm van zijn trouwe moeder en bloedmooie zus. Maar hoop doet leven… De pass was onder controle en Toon wist de balletjes goed te verdelen aan het net. Er werd zo nu en dan gescoord maar vooral de mentaliteit veranderde, chapeau. Er werd echter achter het net gevist en deze methode bleek dus niet succesvol te zijn. Het scheelde een haartje, de puntjes moeten op de i worden gezet en er moest een tandje meer bij om de volgende set te winnen en zo het aantal wedstrijdpunten te doen verdubbelen. Uitslag set 2: 25-23.

Dan maar de 3e set, werd er gekscherend gelachen. En zo was het. Het totaalvolleybal als van ouds kwam om de hoek kijken en iedereen excelleerde op alle fronten. Geen bal viel onnodig op de grond, de servicedruk was goed te noemen en setupjes werden goed verdeeld. Na het laatste fluitsignaal van de derde set werd een verdubbeling van de setpunten gevierd en daarmee de weg naar een mogelijk kampioenschap open gehouden. 23-25!

De laatste set was niet meer zo super goed, 25-7. Einde.

Het voltallige heren 1 wenst iedereen op de aardbol goede feestdagen en een sprankelend 2020 toe.

Ave

Rik