H1 - veel tekst, weinig punten

Venray, 7 januari 2020
ActiveRooy H1 – VC Fortutas H1   0-4
Setstanden: 14-25, 12-25, 13-25 en 19-25

Nieuw jaar brengt geen nieuw elan

Op deze eerste wedstrijddinsdag van 2020 werden de mannen uit Nederweert ontvangen in de Wetteling 1 om precies te zijn. De heren waren mooi op tijd wat de indruk wekt dat zij niet door kermis en verwante omleidingen werden opgehouden tijdens hun rit. Tijdens het inspelen werd zichtbaar dat de mannen van ActiveRooy nog niet helemaal compleet waren. De lange man Jasper (aka ELKE DINSDAG ONBEPERKT SCHNITZEL ETEN) was verhinderd wegens het leggen van een laminaat vloer. Hij verzekerde de rest van het team dat het hout waar het laminaat van gemaakt was 100% afkomstig was uit Brazilië. We nemen het maar even van hem aan en zullen een goede inspectie doen wanneer de housewarming volgt. Hopelijk klinken dezelfde muzikale klanken van de ingezonden nummers van Jasper voor de inspeel CD dan ook op dit heugelijke evenement (Def Rhymz doet het namelijk altijd goed).

Tijdens het inspelen werd ook duidelijk dat het team over niet al te lange tijd weer gebruik mag maken van Achilius de Barbarian. Hij probeerde al enkele danspasjes uit die er zeer natuurlijk uitzien binnen de volleybal cultuur.

Na het inspelen volgde nog een kort overleg waarbij de neuzen dezelfde kant werden gericht. Onder leiding van een welbekende scheids werd de eerste service gespeeld door VC Fortutas. De mannen van ActiveRooy hebben de eerste set aftastend gespeeld. Daarbij bleken ze nog niet goed opgewassen te zijn tegen VC Fortutas die een flinke voorsprong opbouwde. De mannen van Venray kregen te laat grip op de eerste set. Ze wisten een aantal punten te behalen maar helaas mocht dit niet baten voor het eindresultaat van de eerste set die met 14-25 verloren werd.
Kantwissel.

Ondanks de verloren eerste set werden er bemoedigende woorden toegesproken door Achilius. De tegenpartij floreerde niet uitbundig in hun aanvallen. Er waren twee sterkere spelers die een aardige bal konden meppen. Een tactisch goede zet zou zijn als deze twee spelers afgeblokt zouden worden zodat de mannen van Fortutas uit balans zouden worden gebracht. De tweede set liet al gauw merken dat dit nog niet goed werd doorgevoerd en de Venraynaren kregen geregeld een bal om de oren. Ook in de pass kwamen de ballen vaak niet lekker bij de spelverdeler. De spelverdeler (no pul no glory) kreeg het ook niet voor elkaar de middenmannen Tjerk en Jan goed te bereiken. Ballen die te hoog kwamen werden opgevolgd door ballen die te laag kwamen tijdens de set up. Aanvallend konden de mannen weinig druk uitoefenen. De set werd met 12-25 afgesloten. Ook de derde set mocht niet veel goeds opleveren en werd afgesloten met 13-25.

In de vierde set veranderde het een en ander bij de mannen van Venray evenals bij de mannen uit Nederweert. De passes kwamen beter en ook de set ups wisten de aanvallers te bereiken. Tijdens deze set waren de twee teams goed aan elkaar gewaagd. Ondanks de inspanningen tijdens de vierde set bleek VC Fortutas toch een tikkeltje te sterk en harkten ze het laatste te verdelen punt binnen met 19-25.

Wellicht dat het tij gekeerd kan worden later in 2020.

Gegroet,

H1 - Toon Wijnen