D1 - vijf op een rij

Venray, 11 januari 2020
ActiveRooy D1 – Asterix D1   4-0
Setstanden: 25-18, 25-8, 25-22 en 25-18

ActiveRooy te sterk voor strijdend Asterix

Het eerste damesteam van ActiveRooy is begonnen aan een goede reeks wedstrijden en moest afgelopen zaterdag aantreden tegen laagvlieger Asterix D1. De eerste wedstrijd verliep moeizaam tegen het fanatieke team uit Maasbree, maar het team was erop gebrand de 5 punten in Venray te houden dit keer.

Set 1 begon goed. Door sterk spel van Active kwamen de dames al snel op een 9-4 voorsprong. Zoals vaak volgde er helaas een flinke dip waarbij er veel eigen fouten werden gemaakt, zowel in de verdediging als met de service. Asterix was daarentegen verdedigend wel sterk en haalde veel ballen van de grond. ActiveRooy was echter de betere ploeg en kwam terug. De Venraysen sleepten de set met 25-18 binnen.

In set 2 begon ActiveRooy weer sterk met een aantal mooie eigen gescoorde punten. Loes was deze set ongenaakbaar zowel in de service met een paar aces als in de aanval met een aantal smashes die de tegenstander alleen langs de oren hoorde zoeven. Mette liet ook nog even zien met ongeveer 15 punten uit haar service dat ze uitstekend kan serveren en de set werd met 25-8 binnengehaald.

Over de derde set valt niet veel goeds te zeggen behalve dan dat hij werd gewonnen na enorm zwoegen. ActiveRooy speelde zwak en maakte veel te veel eigen fouten waar Asterix goed van profiteerde. Gelukkig werd de set met een paar goede services alsnog binnengehaald met 25-22.

De vierde set ging een flinke tijd gelijk op. Asterix bleef goed bij tot 13-13. De service van Tessa van Tits bracht de thuisploeg op een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. De set eindigde met 25-18.

Volgende week zaterdag spelen de dames uit tegen de nummer 9 uit Horst. Komt allen aanmoedigen!

D1- Lisanne Francken-Lomme