Havoc HS2 - ActiveRooy HS 1   4-0
Setstanden: 25-20, 25-16, 25-14 en 26-24

Slappe koffie oogst te weinig pit

Na een helse tocht naar het Hapse land hadden wij gehoopt op een warm onthaal in De Stappert met een lekker bakkie koffie. Maar 1 ding hebben wij geleerd, voor een lekker bakkie koffie moet je niet in Haps zijn.

Onder leiding van The Titan begint heren 1 aan de warming up om ons klaar te maken voor de barre strijd. Bij het uitblijven van de scheidrechter, stapt de zaalwacht op de stoel om de wedstrijd toch op tijd te laten beginnen. Ook hier kunnen wij niet rekenen op een warm onthaal.

In de eerste zet gaan we goed uit de startblokken met Toon en Henk als spelverdelers. Maar na een zeer korte tijd worden we door de scheids gewezen op een aantal nieuwe spelregels.

• De coach mag niet meer dan 80 Db produceren vanaf de zijlijn.
  • De coach mag niet schreeuwen vanaf de achterlijn.
  • Bij het aanvragen van een wissel of een time out, graag eerst de paal aantikken.

Nadat deze flauwekul achter de rug was neemt Havoc het initiatief en pakt een aantal punten, maar de heren kunnen zich snel herpakken om toch op voorsprong te blijven. Helaas kunnen we dit niet volhouden en komen we achter te staan met 5 punten. Ondanks de mooie set ups van Toon Wijnen en een zeer mooi blok van Tjerk aka “The Wall” op de nr 3 van Havoc trekt Havoc de overwinning naar zich toe. De 1e set eindigt in 25-20.

Gelukkig mogen we in de 2e set afscheid nemen van de zaalwacht en krijgen we een andere scheids. Helaas neemt ze in het begin de flauwekul van de zaalwacht over, maar al snel herpakt ze zich en kan er gewoon gespeeld worden. Ook in de 2e set gaan we goed van start. We kunnen goed bij blijven tot 10-10. De heren spelen een solide spel, pass komt goed, de verdediging is erg goed. Maar dan doet Havoc een schepje erboven op en wij kunnen niet bij blijven. Uitslag set 2, 25-16.

Het niveau wat de Heren van ActiveRooy normaliter behaalt zou ruim voldoende moeten zijn om ook in de 3e set weer flink van start te gaan. Maar in de praktijk blijkt het anders. De scherpte van de 1e en 2e set is weg. De mannen hebben moeite om zich weer op te peppen. Ballen vallen onnodig op de grond en de drive om alles te geven is ver te zoeken. De 3e set eindigt in 25-14.

In de 4e set sukkelen we aanvankelijk nog door in de drive van de 3e set. Bij 6-2 is The Titan al door zijn time-outs heen. We maken het Havoc te makkelijk. Prikballen precies bij de mannen in de handen en dan kregen we ze kei hard om de oren door de nr 4 van Havoc. Maar de strijders van ActiveRooy herpakken zich. De pass kwam weer helemaal onder controle en Toon wist de balletjes goed te verdelen aan het net. We komen terug tot 11-11. Dit kunnen we vol houden tot 24-23. Ondanks alle support wat vanuit Venray helemaal naar Haps was gereisd trekken wij aan het kortste eind. Ook de laatste set gaat naar Havoc met 26-24.

Aankomende dinsdag mogen de Heren weer aantreden voor de volgende wedstrijd maar dan met een nieuwe tactiek wat ons volgens de maanstand toch het kampioenschap zal brengen.