Het lachen zou je vergaan

Venray, 21 januari 2020
ActiveRooy H1 – Hovoc H4   0-4
Setstanden: 15-25, 14-25, 13-25 en 14-25

Er kon geen lachje vanaf

Op de mistige dinsdag 21 januari 2020 had Hovoc heren 4 de weg naar Venray weten te vinden. De huidige koploper kwam binnen gesloft alsof ze verplicht ik hou van Holland moesten gaan kijken met het hele team. De mannen van ActiveRooy maakte daarentegen een erg kwieke indruk! De energieke warming-up met een nagenoeg compleet elftal. Alleen sterspeler Ger Vervoort is helaas nog enige tijd uitgeschakeld. Hij heeft meerdere weken elke dag wel 2 tot 3 uur moeten [censuur] op de [censuur] en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Namens heren 1: succes met het herstel.

De startblokken stonden klaar en daar wist Horst toch wat eerder uit te komen dan ActiveRooy. Aan de motivatie lag het niet. De tegenstander leek het team van de rode lantaarn te overschreeuwen. Een echt antwoord hierop was er niet. Na wat time-outs en clichés kwam de ploeg aan Rooyse zijde (niet te verwarren met de nieuwe job van Tjerk) langzaam in beweging. Op elk vlak van het volleybalspel werd 200% inzet geToond en gestreden. De setstand van de eerste set (15-25) is een vertekend beeld. Tegen slechtere ploegen zijn nog slechtere resultaten geboekt dit seizoen. Lag er een stunt op de loer tegen de aanstaande kampioen???

Nee, dat helaas niet. Maar er werd wel volleybal gespeeld zoals het afgelopen seizoen, alleen dan een niveautje hoger. Er werd met lef en overtuiging aangevallen, geserveerd en verdedigd. Hovoc was simpelweg een maatje te groot. Op alle fronten waren zij beter dan de thuisploeg. Of de Hertog na de wedstrijd daardoor minder smaakte? Absoluut niet!

De sets leken een herhaling van zetten. Achter komen, bijkomen, achter komen, bijkomen en dan uiteindelijk aan het kortste eindje trekken. De laatste set was enigszins anders, omdat er bijna sprake was van een heuse voorsprong. Maar, bijna gewonnen is….. inderdaad, niet gewonnen. Zo ook niet in de laatste set.

De titel van dit verslag verdient ook nog enige aandacht. Het was een sportieve wedstrijd met een uitstekend fluitende scheids. Wat grappen en grollen over en weer, wat het niveau prima toelaat was zeker geen optie. De gasten waren bloedserieus en niet tot een lach te verleiden. Ze staan weliswaar bovenaan de lijst, maar het lijkt of ze er absoluut niet blij mee zijn. Zonde, het had zo gezellig kunnen zijn. Zoals Rogier scherp opmerkte: Horst en humor gaan niet samen. Dat blijkt. 

Ave,

The Titan