Venray, 8 februari 2020
ActiveRooy DS1 – AV Flash D1   2-3
Setstanden: 25-22, 9-25, 14-25, 25-13 en 6-15

De ban gebroken na 7 winstpartijen op rij

Op 8 februari stonden de Venrayse dames vol goede moed klaar voor een spannende wedstrijd tegen AV Flash Dames 1.

De eerste set gaat gelijk op. Maar bij een tussenstand van 5-5 komt ActiveRooy op voorsprong door een sterke servicereeks van Mette van den Bekerom. Door een minder goede pass aan de kant van de thuisploeg komen de Venrayse volleybalsters na een 10-10 tussenstand achter te staan met 14-11. Het is een spannende set, want de dames van ActiveRooy komen terug tot een stand van 19-19 en mede door een goede servicereeks van Ellen Ruhé slepen de Venrayse dames de eerste set binnen met een 25-22 winst.

Ook de tweede set begint gelijkwaardig, vooral in het begin. Door veel eigen fouten van ActiveRooy geven bouwt de tegenstander een flinke voorsprong op en wint deze set dan ook makkelijk met 25-9.

De derde set gaat het in het begin weer gelijk op. ActiveRooy staat zelfverzekerd te spelen en bouwt een voorsprong op van 10-5. Helaas komt AV Flash sterker terug en door fouten van de Venrayse ploeg staat de tegenstander voor met 11-13. Die weten de speelsters uit Arcen uit te bouwen en de voorsprong neemt snel toe naar 14-21. Deze set wordt gewonnen door AV Flash met 14-25.

De vierde set moet ActiveRooy alles geven om nog 3 punten te kunnen pakken. Activerooy neemt dan ook de voorsprong met veel lange en spannende ralleys. De Venrayse dames laten deze set zien wat ze kunnen en spelen sterk. Deze set wordt dan ook gewonnen met 25-13.

De vijfde set, alles of niets. Met zelfvertrouwen gingen de dames het veld op maar al snel kwamen ze achter te staan met 2-8. AV Flash was ook deze set te sterk en won met 15-6.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 29 februari 2020 om 18.00 uur. De tegenstander is Set Up Dames 2. Alle support is welkom, hopelijk tot dan.