Venray, 29 februari 2020
ActiveRooy D1 – Set Up D2   4-0
Setstanden: 26-24, 25-9, 25-11 en 25-17

Winst voor Rooyse dames!!

Op de schrikkeldag van 2020 stond de wedstrijd tegen Set Up DS 2 op het programma. Om bovenaan mee te blijven draaien en nog kans te maken op de tweede plek was het van belang om deze wedstrijd met de volle punten te winnen.

In de eerste set kwamen de Rooyse dames echter langzaam op gang. Ze kregen geen grip op de goede service van de Set Up en kwam al snel op een achterstand van 5-14 te staan. Gelukkig wisten de dames de knop weer om te zetten er werd er goed gevochten om deze punten weer in te halen. Mede dankzij een goede service van Jessica van Doorn kwam ActiveRooy weer bij en werd het nog erg spannend. De set werd uiteindelijk gewonnen met 26-24.

In de tweede set lieten de dames hun eigen spel zien. Een aantal mooie aanvallen van Ellen Ruhe zorgden ervoor dat de thuisploeg al snel op een voorsprong kwamen. De Rooyse dames bleven alert en er wordt goed samengewerkt. De voorsprong werd dan ook niet meer weggegeven en de set werd gewonnen met 25-9.

De derde set begon wat rommelig en het ging gelijk op tot een stand van 9-7, maar hierna konden de dames van ActiveRooy hun eigen spel weer hervatten. Mede dankzij goede services van o.a. Kirsten Lomme en Lisanne Francken werd de set vrij eenvoudig binnengehaald met 25-11.

In de laatste set was het zaak om de concentratie en het spel van de vorige twee sets vast te houden. Dit leek op het begin wat lastig maar uiteindelijk wisten de dames de set mede dankzij goed verdedigend werk van Pien Pelders binnen te halen met een stand van 25-17.

De kater van de carnaval heeft een goede werking gehad, 4-0 winst!!!

Volgende week spelen de dames in Maashees tegen MVC ’64 DS 1 om 17.00 uur. Alle support is welkom!