De stier werd niet geveld

Velden, 7 maart 2020
VC Velden H1  - ActiveRooy H1    4-0
Setstanden: 25-18, 25-12, 25-13 en 25-18

Taurus uit, zeer lastig

Man man man, wat een begin van schitterende zaterdag. Door een zonnesteek op het streekkantoor van de Nevobo was de wedstrijd tegen Velden in het partycentrum genaamd TAURUS ontzettend vroeg gepland. Het fluitsignaal zou klinken rond 14.45 uur. Voor een gemiddelde speler van heren 1 was dit het moment dat normaal gesproken de wekker af zou gaan.

Na een training waarbij het complete elftal aanwezig was beloofde er veel goeds te gaan gebeuren in Velden. Helaas werd het spreekwoordelijke roet al snel in het eten gegooid. De vliegensvlugge middenman luisterend naar de naam Jahan van der C. kwam het noodlot tegen. Het noodlot nam deel van zijn enkelgewricht waardoor hij nog voor het eerste fluitsignaal al strompelend af werd gevoerd naar het kleedlokaal voor een koude douche. Door het wegvallen van de rotsvaste branding op de midden moesten de kaarten opnieuw geschud worden. Dit resulteerde dat alleskunner Toon op de midden zou spelen.

Met veel frivoliteit werden de eerste twee sets relatief eenvoudig afgegeven aan VC Velden. Buiten de eerste twee setpunten hadden zij de beschikking over een zeer fraaie kantine. Iets waar Optisport in Venray nog wel eens een puntje aan zou kunnen zuigen. Lekkere biertjes en koffie voor een schappelijke prijs en dat alles in een sfeervolle community. Het enige wat ontbrak was een goede stereo om de doodse stilte te verdrijven in de zaal. Een live optreden van Donnie en Fransie had zeker niet misstaan.

Maar nu, weer even terug naar de wedstrijd. Het noodlot kwam weer op bezoek. Ditmaal bij de captain: Erik. Zijn knie liet hem in de steek. Het feest van de manken was nu wel compleet te noemen. Dit noodlot liet de heren niet tussen een mogelijke setwinst staan. Om het roer om te gooien werd Henk Lomme bereid gevonden om nog een setje op de midden te ballen. Waar Toon al een alleskunner is mogen we Henk wel een heuse volleybalmastodont noemen. Dank voor dit offer Henk.

Het zal voor de trouwe lezers dan ook niet geheel als een verrassing komen dat de set en wedstrijd uiteindelijk verloren werd. De uitslag: 4-0.

We wensen Erik en Jahan een goed herstel toe. We mogen hopen en duimen dat beide heren hun mannetje weer kunnen staan aanstaande dinsdag 10 maart!

Ave,

Rik