H1 - Olympus niet bestegen

Venray, 10 maart 2020
ActiveRooy H1 - VC Olympia H2   0-4
Setstanden: 11-25, 18-25, 11-25 en 17-25

Van Elleboog tot Elleboog

Op de eerste echte warmere dag van het jaar moest het legioen uit Venray aantreden tegen Olympia. Met de klanken van nog niet te herleiden muziek was de korte maar krachtige warming up voldoende om tegen de nummer drie van de ranglijst aan te treden. Wegens het gewenste coronaprotocol werden via de ellebogen de handjes geschud.

De eerste set begon wellicht iets anders dan voorheen. Toon, ook wel bekend als de eeuwige wanbetaler zou de taak van middenman op zich nemen waardoor Henk naar de diagonaal door schoof. Deze wissel hebben ze uitstekend uitgevoerd! Toon heeft zichzelf weer ontzettend dankbaar gemaakt voor het team. Hulde! De pullen blijven overigens gewoon staan Toon, ben maar niet bang.
Het zou niet gemakkelijk worden om te stunten tegen Olympia, maar zoals Tjerk voorspelde stond de maan weer enigszins gelijk met de sterren van Saturnus en Uranus, dus kansloos was het zeker niet. Er werd de hele wedstrijd vol overgave en met lef gespeeld, wat zeker knap was gezien het soepele spel en van de tegenstander. Zij speelde met een kinderlijke eenvoud waardoor er des te harder moest worden gevochten om de ballen van/op de grond te krijgen.

Bij vlagen verslapte de aandacht aan de Rooyse zijde. Olympia maakte ook hier gretig gebruik van door afwisselend kort en diep te serveren. We werden gepiepeld…

Wat zeker aandacht verdient is de langzame rentree van Ger. Samen met Henk hebben de beide mannen in totaal een 200 jaar volleybalervaring. Iets wat het team hard nodig heeft. Ger komt terug als libero om de verdediging te versterken. Tevens versterkt hij ook zijn eigen lichaam op deze manier. We hopen hem met ingang van het nieuwe seizoen volledig in te kunnen zetten.

Henk heeft laten zien dat leeftijd niet telt, maar ervaring wel. Op het hoogtepunt in een set speelde hij een loepzuivere 3 meter aanval rechtdoor op positie 5. Een schitterend punt. Ook de middenman Tjerk wist zijn punten in grote getalen bij elkaar te snoepen. Bent wordt pas weer eervol genoemd wanneer hij meer vrouwelijk publiek weet te regelen…. Hij speelde overigens een puike wedstrijd.

Rogier is ook nog niet in dit verhaaltje voorgekomen. Hoe dat komt vraagt u zich misschien af. Rogier is de kers verse vader geworden van een schitterende wolk die gaat luisteren naar de naam Emma-Suzan. Gefeliciteerd!!

Nog meer team gerelateerd nieuws. Erik heeft in tegenstelling tot de vorige wedstrijd 4 sets kunnen spelen. Mede door een stevige Thaise massage op advies van Stijn T. is hij zijn blessure weer snel te boven. Tegen het einde van de vierde set hebben we Jasper ook weer mogen verwelkomen. Hij is overgevlogen vanuit Curaçao waar hij een optreden verzorgd als side-kick naast Def Rhymz.

De wedstrijd werd overigens verloren met 0-4. Volgende keer beter!

Resumerend: risico’s genomen, hard gevochten, alles gegeven maar niks geoogst.

PERICULUM CAPTA PUGNAVERUNT ORNATUM OMNI EXITU NIHIL

Ave,
H1 - Rik Wienen