H1-met het oog op de toekomst

Roggel, 26 september 2020
Accretos H2 - Activerooy H1  3-1
Setstanden: 25-18, 25,22, 27-29 en 25-13

Heren hebben geen oog voor de tegenstander

Roggel, een onbetekenend dorp verder richting de heuvels van Maastricht. Vele grote overwinnaars hebben dit kleine dorp al genoemd in hun verhalen; zo zei Julius Caesar bij het passeren van de Maas in 47 voor christus; Veni Vidi Rochel. En legde zijn groene daar neer. Adolf Hitler riep in 1940 helemaal niets over Roggel, omdat het simpelweg niet de moeite waard was. Napoleon daarentegen zei; een leger marcheert op zijn maag.  Waarmee hij hoogstwaarschijnlijk op het huidige heren 1 van ActiveRooy doelde, wat speciaal af was gereisd naar Roggel om een kopje koffie te drinken. Maar daar kom ik later nog wel op terug.

De wedstrijd zelf was helaas minder bezongen dan wat grote overwinnaars in het verleden gezegd hebben. Accretos begon erg enthousiast met yellen, alsof Roggel nooit van Wuhan, Corona, de eerste golf, de tweede golf of code rood gehoord had en afgelopen 15 jaar al in isolatie hebben gezeten. Helaas voor hen kwam de scheidsrechter uit een beter bewoond gebied en was wel op de hoogte van de situatie, en sommeerde ze al na enkele punten de rust te bewaren.

De rust bewaren is ook wat ActiveRooy deed in de eerste twee sets. Door langzaam te bewegen in het achterveld en aan het net, gaven zij Accretos ruim de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Op alle vlakken schoot ActiveRooy net iets te kort, waardoor het, mede door het flipperkast effect van het kleine zaaltje, al gauw op 2–0 achter stond.

De derde set bleek een ware thriller te worden. Al na enkele punten moest waardig middenaanvaller Jan gewisseld worden met een linkeroogblessure. In de actieve jaren van Pierluigi Collina was dit duidelijk een geval van direct rood, echter werd het leed geschied door een medespeler en was er van bestraffende maatregelen geen sprake. Misschien was dit de aanleiding voor ActiveRooy om met iets meer vuur te spelen, of was Accretos op het verkeerde been gebracht door de vele wissels aan Rooyse kant. Hoe dan ook werd tot aan het eind van de set gevochten voor de overwinning, wat leidde tot de thrillersetstand van 29-27.

Ongetwijfeld zal er ook een 4de set gespeeld zijn. Echter van de kant kon deze niet meer waargenomen worden. Gezien de setstand is het mogelijk dat deze ook vanuit het veld niet meer waar is genomen.

Enfin, het blijkt dat de teamleden nog een kopje koffie te goed hebben. De kantine voor een drankje naderhand bij Accretos bleek ook een van het kaliber ‘niet bestaand’ te zijn. Een volledige aanfluiting in de 3de klasse G (eerste helft). Uiteraard komen de teams langs om een potje te ballen, maar moet de mogelijkheid er toch zeker zijn om in de 3de helft de wedstrijd grondig te analyseren opdat men ook in het spel kan groeien. Totale aanfluiting dus.

Score van de koffie bij Accretos (op een schaal van 0  tot 10): 0

Advies voor de volgende wedstrijd: beginnen met een kopje koffie

Advies voor na de volgende wedstrijd: 2 rondjes pullen van Toon!

H1-Jan van der Cruijsen