D1-punten mooi verdeeld

Liessel, 12 maart 2022
Livoc D2 - ActiveRooy D1   1-3
Setstanden: 20-25, 19-25, 25-15 en 14-25

Mooie winst voor dames 

Voor de eerste wedstrijd na het verrassende carnavalsfeest zijn de dames van ActiveRooy DS1 afgereisd naar Liessel om het op te nemen tegen Livoc Liessel DS2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien de tegenstander op plek 2 stond op de ranglijst.

Ondanks dat de Rooyse dames deze wedstrijd hun spelverdeelsters miste werd er vol goede moed begonnen aan de eerste set. Het spelverdelen werd goed opgepikt door Marleen Oudenhoven en Rimantè Rimydyté. Hierdoor werden mooie punten gescoord in de aanval. ActiveRooy kwam al snel op een voorsprong te staan en wist deze vast te houden. De set werd afgesloten met een knaller dankzij een harde aanval door de midden van Jessica van Doorn.

In de tweede set werd het niveau goed vastgehouden. Er werd een goede pass geleverd waardoor het spel goed verdeeld en de punten gescoord konden worden. Deze set werd gewonnen met 19-25.

In de derde set kwamen de dames uit Venray dankzij een goede service van de tegenstander vrijwel meteen op een achterstand te staan. Ook op de buitenpositie wist de tegenstander mooie ballen te slaan waar ActiveRooy geen antwoord op had. Dankzij een goede zet van de coach waardoor de posities in het veld veranderden verdween de chaos en konden de dames weer in hun spel komen. Helaas was de achterstand te groot en werd de set toch verloren.

De vierde set kon ActiveRooy hun eigen spel weer voortzetten en kwam al snel weer op voorsprong. Er werden mooie verdedigingsacties gemaakt door o.a. Rimantè Rimydyté en Manon Staal. Ook Marleen Oudenhoven, die de spelverdelersrol op zich nam, liet zien van alle markten thuis te zijn met haar goede spel. De Rooyse dames bleven constant spelen en de set werd binnengehaald met 14-25.

Zaterdag 19 maart spelen de dames thuis om 18.00 uur tegen Sportivo DS1 uit overloon.

D1-Loes Vervoort