D1 - venijn zit hem in de staart

Horst, 26 maart 2022
VC Trivia DS 2 – ActiveRooy DS 1   1-3
Setstanden: 19-25, 13-25, 25-27 en 26-24

Dames houden concentratie niet tot het einde vast

Op bezoek bij het tweede damesteams van VC Trivia in Horst, begon ActiveRooy de eerste set met een voorsprong. De goede pass lag aan de basis hiervoor. De dames trokken de set richting 10-14 door een goede aanval en service van Loes Vervoort. Over het algemeen was de set echter wisselend. De tegenstander verdedigde sterk, maar ActiveRooy had een sterkere aanval. Dat gaf de doorslag in de set die door ActiveRooy gewonnen werd met 19-25.

Tijdens de tweede set speelde ActiveRooy sterk. VC Trivia maakte veel eigen fouten en maakte het de gasten bepaald niet lastig. Maud Koppers en Pien Pelders hadden een sterke servicereeks en trokken de set naar Venrayse zijde kant met 25-13.

De dames van ActiveRooy startten rommelig. Vanuit VC Trivia kwam meer aanvalsdruk en servicedruk. Geen van beide teams kon echt doordrukken. Het verschil zit hem dan in enkele bepalende momenten, zoals de punten die Marleen Oudenhoven maakte met goede blokkeringen. De set werd op het nippertje gewonnen met 27-25.

Set 4 startte wederom rommelig. De dames van ActiveRooy konden de draai niet vinden. Wederom bleef het spannend tot het einde van de set. Die kende helaas een slechte afloop voor ActiveRooy die de set verloren zag gaan met 26-24.

D1 - Marjan Demarteau