D1 - mooie overwinning dames

Venray, 21 april 2022
ActiveRooy D1 – Set Up D2   4-0
Setstanden: 25-20, 25-20, 25-21 en 25-23

 Laatste thuiswedstrijd levert mooie winst op

Donderdag 21 april speelden de dames van ActiveRooy tegen Set Up DS 2 uit Meerlo de laatste thuiswedstrijd van het door corona geplaagde seizoen 2021-2022. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien beide teams nog kans maken op de 2e plek op de ranglijst.

De eerste set begon goed. De verdediging stond goed en er konden mooie aanvallen gecreëerd worden. De set werd gewonnen met een setstand van 25-20. 

In het begin van de tweede set ging het gelijk op.  Ondanks de goede verdediging van de tegenstander kon o.a. Pien Pelders met een goede afwisseling van harde smashes en korte prikballen verschillende mooie punten scoren. Tot aan 17-17 ging het nek aan nek maar dankzij een goede servicereeks van Kirsten Lomme werd de set binnengehaald met 25-20. 

De derde set gingen de dames van ActiveRooy goed van start en kwamen al snel op een voorsprong van 10-3. Er werd met name door Marleen Oudenhoven een sterke verdediging neergezet aan het net en de voorsprong werd doorgezet naar een stand van 16-10. De dames van ActiveRooy begonnen wat meer eigen fouten maken waardoor de tegenstander dichterbij kwam. Door een goede time-out herpakten de Rooyse dames zich en werd de derde set uiteindelijk met 25-21 gewonnen. 

Om de volle vijf punten te pakken moest ook de laatste set gewonnen worden. Ondanks dat de Rooyse dames hierop gebrand waren kwamen ze door de mooie en harde aanvallen van de tegenstander al snel op een achterstand van 7-1. Dankzij een goede servicereeks van Pien Pelders kwamen de dames weer bij tot een stand van 10-10. Beide teams waren vastberaden de laatste set te pakken en het werd erg spannend. Bij een setstand van 24-23 wordt een time-out genomen waarna Marleen Oudenhoven het laatste punt hard binnen knalt en de set gewonnen wordt door ActiveRooy met 25-23. 

Komende zaterdag spelen de dames hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen VCP DS2 in Oploo.

D1 - Loes Vervoort