Goede start, maar helaas een puntje laten liggen

Arcen, 1 oktober 2022
AV Flash D1 – ActiveRooy D1     1-3
Setstanden: 16-25, 25-21, 10-25, 10-25

Seizoensopening met winstpartij

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van ActiveRooy Dames 1 op het programma. Een uitwedstrijd tegen AV Flash Dames 1 uit Arcen, een tegenstander waar Venray het de afgelopen jaren altijd moeilijk tegen had. 

Ondanks de goede warming-up van de Venrayse dames verliep de start van de wedstrijd moeizaam. Het duurde even voordat ActiveRooy in hun eigen spel kwam. Toch wisten de dames langzaamaan het ritme te vinden en op een gegeven moment liepen ze uit. Toen de dames nog maar twee punten nodig hadden om de set binnen te slepen, bleek dit toch een lastigere opgave dan gedacht. De coach bracht Loes Vervoort in het veld en die wist de twee punten binnen te slepen. Dit resulteerde in de setwinst van 16 tegen 25. 

De tweede set begon ook moeizaam. Door een goede service van de tegenpartij begon ActiveRooy met een 10-2 achterstand. Door een slimme aanval van Sasha wisten de dames de serie van Arcen te verbreken. De achterstand moest ingehaald worden en dit lukte beetje bij beetje. Door een goede servicereeks van Pien Pelders en zelfs een ace, kwamen de dames terug naar 14-9. Er werd hard gevochten en met mooie aanvallen van Loes en goed verdedigend werk van Mette, lukt het de dames om terug te komen tot 23-20. Helaas ging de set uiteindelijk toch naar de dames uit Arcen, met 25 tegen 21.

We waren er snel over uit, deze tweede set hadden we onnodig verloren en we moesten de knop omzetten om met de overwinning op zak terug naar Venray te gaan. Het begin van de derde set gaat gelijk op, maar door een aantal mooie services van Marleen liepen de Venrayse dames uit naar 8-15. De serie van Marleen werd gevolgd door een reeks van Pien, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 9-21. ActiveRooy weet de dames uit Arcen goed onder druk te houden en wint de set met 10 – 25. 

Set vier werd direct goed begonnen met een ace van Rimante. Toch weet AV Flash in het begin van de set voldoende tegenstand te bieden waardoor het gelijk op gaat. Door de goede spelverdeling en een mooie bal door de midden van Marjan, kwam ActiveRooy op een 3-12 voorsprong. In deze set verliep alles goed en hield Venray zich vast aan hun eigen niveau. De set werd met 10-25 gewonnen.

Ondanks het verlies van de tweede set kijken de Venrayse dames terug op een prima begin van het nieuwe seizoen en is er genoeg om op te trainen voor de volgende wedstrijd. Deze volgende wedstrijd zal komende zaterdag 8 oktober om 16.00 uur in Meijel gespeeld worden. Jullie zijn van harte welkom om de dames hier te komen aanmoedigen!

 D1 - Mette van den Bekerom