D1 - verspelen geen punten

Venray, 15 oktober 2022
ActiveRooy D1 - VC Volt D1     4-0
Setstanden: 25-15, 25-14, 25-8, 25-14

Dames laten zich niet verrassen

In het derde competitietreffen in het nog prille seizoen ontmoetten de Venrayse dames het jonge team uit het land van Cuijck. De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe scheidsrechter Rameez Kanwah.
In de eerste set begon het bij ActiveRooy nog wat rommelig en gaat de stand gelijk op. Hierna wordt er feller gespeeld en worden er onder andere door sterke aanvallen van Pien Pelders veel punten gescoord. De eerste set eindigt met 25-15 winst.

De tweede set start sterk met een mooie servicereeks van Manon Staal. Het vertrouwen begint te groeien en er wordt meer gevarieerd op de aanval, waardoor Jessica van Doorn en Rimante Rimydyte meer punten weten te scoren. Hierna volgt een sterke service van Marleen Oudenhoven en krijgt ActiveRooy een mooie voorsprong. Er wordt feller gespeeld, maar ook slimmer. De tweede set eindigt met 25-14 winst.

Wederom start de derde set met een sterke service van Manon Staal. Op de aanval wordt meer gescoord door Loes Vervoort. Ook worden er nu meer aanvallen uitgevoerd op de 3-meter en weet ActiveRooy zo mooi uit te lopen op de tegenstander. Door onder andere een sterke service van Jessica van Doorn weet ActiveRooy de derde set binnen te halen met 25-8 winst.

Helaas start de vierde set wat moeizamer en worden er veel fouten gemaakt. Zo gaat de stand weer meer gelijk op met de tegenstander. Gelukkig kwam ActiveRooy weer steeds beter in het spel en dankzij een goede service kan ook deze set worden binnengehaald met 25-14 winst. Daarmee werd een wedstrijd gewonnen waarin het Venrayse team niet heel erg werd uitgedaagd door de tegenstander, maar zich zeker ook niet liet verrassen door onnodig punten te verspelen.
De wedstrijd was daarmee een mooie opmaat naar het openingsfeest van de vereniging later die avond.

D1 - Kirstin Lomme