D1 - winnen belangrijke punten

Meerlo, 22 oktober 2022
Set Up D3 – ActiveRooy D1   2-3
Setstanden: 25-16, 25-23, 19-25, 12-25 en 7-15

Vijf set thriller tussen Venrayse en Meerlose volleybalsters

In poule I van de 2e klasse begint zich al snel in dit seizoen een kopgroep te vormen. Daarin kunnen zowel ActiveRooy als Set Up de punten goed gebruiken om hun plek bovenin te veroveren. De  eerste set beginnen de dames van ActiveRooy direct met sterke aanvallen en goede servicebeurten die leiden tot een 5-1 voorsprong. Thuisploeg Set Up herstelt zich, en begint agressiever te spelen. Met diepe tactische services scoort de ploeg een aantal punten op rij. Hiermee kantelt de score naar Meerlose kant. ActiveRooy probeert voor elke bal te vechten en haar eigen ritme te vinden, maar Set Up gaat verder met succesvolle aanvallen en goede service beurten. De dames van Set Up winnen de eerste set met een winst van 25-16.

Thuisploeg Set up vervolgt de wedstrijd in de tweede set met hetzelfde sterke ritme en komt voor met 5-1. Met Loes Vervoort en Marleen Oudenhoven aan het net, probeert ActiveRooy het scoren door de tegenstander te blokkeren. Dat helpt de Venrayse dames om zich te resetten en haar eigen spel te vinden. Met tactische ballen en aanvallen vanuit de drie meter lijn door Pien Pelders, komt ActiveRooy voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong met 11-10. Een uitstekende servicebeurt van Loes Vervoort brengt vervolgens een aantal nodigde punten voor de ploeg uit Venray.
In deze 2e set wordt hard gevochten en beide teams willen de set winnen. Het lukt geen van beide teams om een voorsprong op te bouwen. Na een punt-voor-puntgevecht wordt de set uiteindelijk beslist in het voordeel van Set Up. De dames uit Meerlo winnen ook deze set met 25-23.

Active start sterk in de derde set en de Venrayse ploeg weet direct 3 punten achter elkaar te scoren vanaf de servicelijn. Set Up blijft wakker, speelt tactisch en plaatst aanvallen op de achterkant van het veld. ActiveRooy libero Mette van den Bekerom heeft echter geen moeite om de aanvallen te verdedigen en helpt de ploeg om haar eigen spel te blijven spelen. Active neemt vervolgens de leiding en speelt verder met sterke midden aanvallen door Maud Koppers en Jessica van Doorn. Meerlo probeert met succesvolle buitenaanvallen haar spel aan te passen maar ActiveRooy houdt stand en weet de derde set uiteindelijk met 25-19 te winnen.

In de vierde set houdt ActiveRooy het initiatief en blijft haar eigen spel te spelen met goede servicebeurten, blokkerende acties en snelle middenaanvallen. Set up blijft ook in een goed ritme en vecht terug. De tegenstander uit Meerlo begint meer verdedigende fouten te maken en na 5 uitstekende aces van Maud Koppers heeft ActiveRooy een royale voorsprong van 17-9. Door sterke aanvallende acties en dominantie aan het net wint de Venrayse ploeg de set met 25-12 en gaan de dames een vijfde set spelen.

Met een reeks sterke servicebeurten beginnen de Venrayse volleybalsters de beslissende vijfde set met een voorsprong. ActiveRooy aanvallers Aleksandra Leksuhina en Manon Staal blijven alert en scoren bijna elke aanval. Set up probeert nog terug te komen, maar de Venrayse meiden maken geen fouten. De set wordt afgesloten met een stand van 15-7 en de ploeg uit Venray mag de wedstrijdwinst met 2-3 mee naar huis nemen. Belangrijke punten om de aansluiting bovenin de poule te behouden.

De volgende wedstrijd van ActiveRooy Dames 1 is zaterdag 5 November om 18:00 in Venray.

D1 – Rimante Rimydyte