Topper leidt tot puntenverlies

Horst, 26 november 2022
Hovoc D5 - ActiveRooy D1   3-1
Setstanden: 29-27, 22-25, 25-17 en 25-23

Hard werk niet genoeg om koploper te verschalken 

Afgelopen zaterdag hebben de dames van ActiveRooy hard gewerkt, maar helaas met 3-1 verloren van koploper Hovoc.

De eerste set liep gelijk op tot een stand van 4-4. ActiveRooy kwam moeizaam op gang. Dit resulteerde in een achterstand voor de dames uit Venray. Ondanks de mooie servicereeks van Kirsten Lomme lukte het ActiveRooy niet om de achterstand kwijt te raken. Met een verschil van 5 punten gingen ze de time-out in. De dames van ActiveRooy werkten hard en kwamen weer tot een gelijke stand. Er werd beter aangevallen en Mette van de Bekerom stond sterk te verdedigen. Tot het einde van de set was het spannend. Maar Hovoc pakte de set met 27-29.

In het begin van de tweede set lukte het ActiveRooy niet om zelf te scoren bij de tegenpartij. Hovoc stond goed te verdedigen. De Venraysen kwamen kort samen om elkaar op te peppen. Ze kwamen hierna meer in hun eigen spel, waardoor ze gevarieerder konden spelen. Aan het net werd nu meer gescoord. Daarmee pakten ze de set met een 22-25 winst.

In de derde set waren de dames van ActiveRooy hard aan het werk in de verdediging. Door de goede service van Hovoc kwam het team achter met een score van 5-6. Wel blokten de speelsters de aanvallen van Hovoc vaker af. Maar helaas mocht het harde werken van de dames niet baten. Het resulteerde in een verlies van de derde set met een stand van 17-25.

Na twee sets verloren te hebben was de doelstelling van de dames om een vijfde set binnen te slepen. Er werd alles op alles gezet om eerst de vierde set binnen te slepen. Ondanks de doelstelling lukte het de dames van Venray niet om foutloos te spelen. Hierdoor kwamen ze op een achterstand van 21-15. De Venraysen scoorden punt voor punt en kwamen dichterbij. Helaas was het te laat en verloren de dames de set met 23-25.

Zaterdag 10 december spelen de dames een thuiswedstrijd tegen VC Trivia DS2. De wedstrijd start om 18:00 uur in de wetteling. We komen sterker terug en gaan voor de winst!!! Hopelijk zien we jullie dan! 

D1-Jessica van Doorn