D1 - worden niet verrast

Venray, 21 januari 2023
ActiveRooy D1 - Peelpush D5   4-0
Setstanden: 25-19, 25-18, 25-17 en 25-22

Dames maken eigen foutjes meer dan goed

Zaterdag 21 januari speelden de dames van ActiveRooy na vijf weken rust gehad te hebben, weer hun eerste thuiswedstijd tegen Peelpush dames 5. In het begin van de wedstijd liep de stand gelijk op en werden aan beide kanten fouten gemaakt. In het verloop van de wedstrijd staat ActiveRooy goed aan te vallen. Met mooie aanvallen van Sasha Leksuhina op de buiten, een mooie prikbal van Maud Koppers op de midden en een goede service reeks van Marjan Demarteau weet ActiveRooy de set binnen te halen met 25-19.

Begin van de tweede set liep wat stroef. Door eigen fouten komt ActiveRooy meteen op een achterstand van 0-4 te staan. Door slim en afwisselend spel weten ze al gauw weer hun voorsprong te pakken. Doordat de thuisploeg de gaten weet te vinden en Peelpush enkele eigen fouten maakt weet ActiveRooy deze set binnen te halen met 25-18.

Ook het begin van de derde set verliep stoef. Door eigen fouten en miscommunicatie starten ze al gelijk weer met een achterstand van meer dan vijf punten. Door onder andere een mooie tactische bal van Manon Staal weet ActiveRooy weer terug te komen. En met een goede servicereeks van Pien Pelders komen ze weer op een voorsprong terecht. Ook tijdens deze set maakte Isa Baltussen haar debuut in de dames 1. Uiteindelijk weten ze de set binnen te halen 25-17.

De laatste set van de wedstijd gaat redelijk gelijk op. Mette van de Bekerom staat goed te verdedigen en Kirsten Lomme staat de hele wedstrijd al goed afwisselend te set-uppen. Tot het einde bleef het spannend, maar de Venraysen wist de set toch nog binnen te halen met 25-22.

D1 – Maud Koppers