D1-pakken koppositie na winst

Gennep, 11februari 2023
Flamingo's '56 D4 - ActiveRooy D1   1-3
Setstanden: 22-25, 25-14, 24-26 en 16-25

De wedstrijd die de dames naar de eerste plaats brengt

Zaterdag 11 februari reisden de dames uit Venray af naar Gennep voor de wedstrijd tegen Flamingo’s dames 4. ActiveRooy was gebrand om te winnen, ze hebben het hele seizoen namelijk maar één doel, het kampioenschap binnenslepen. Ze stonden nu op de derde plek in het klassement, met twee wedstrijden minder dan de nummers 1 en 2. Die hadden deze zaterdag geen wedstrijd, dus met winst zou de koppositie overgenomen worden van de dames uit Horst.

1e set: 22 – 25

De eerste set verliep prima. Het ging gelijk op, en door een goede tactische bal van Marleen komt ActiveRooy op een kleine voorsprong van twee punten; 7 – 9. Er wordt hard gewerkt, maar al snel werd duidelijk dat scoren lastig is tegen deze tegenstander. De meiden uit Gennep zijn namelijk erg snel in de verdediging, waardoor de rally’s erg lang duurden en Venray de gaten moest opzoeken om te scoren. Het bleef tot in de laatste fase gelijk opgaan, 18 – 19. Uiteindelijk weten de Venrayse dames de setwinst te pakken door een mooie aanval van Loes; 22 – 25. 

2e set: 25 – 14

In vergelijking met de eerste set, verliep set twee een stuk minder goed voor ActiveRooy. De set startte zeer moeizaam. Door goede aanvallen van de lange en snelle middenspeelsters van Gennep, kwam de thuisspelende ploeg op een voorsprong van 9 – 3. Ondanks dat de dames uit Venray voor iedere bal gingen, bleven de punten erg snel naar Gennep gaan. Lange rally’s werden nu verloren, waar deze in de eerste set nog in Venrays voordeel beslecht werden. Ze keken tegen een grote achterstand aan, 20 – 10. Ondanks dat probeerden de dames punt voor punt nog het beste van de set te maken. De set werd uiteindelijk verloren met 25 – 14. 

3e set: 24 – 26

Nieuwe set, nieuwe kansen. ‘Snel de vorige vergeten en ons focussen op deze set’ klonk het tussen de tweede en derde set. De dames van ActiveRooy luisterden hiernaar en gingen er de derde set weer wat feller in. Een start met ups en downs, maar door een goede servicereeks van Pien kwam ActiveRooy op gelijke hoogte, 12 – 12. De Flamingo’s wisten de druk er goed op te houden en kwamen op een voorsprong van 19 – 14. Een lastige klus om recht te zetten voor ActiveRooy, maar er werd geknokt voor elk punt en zo ontstond er nog een spannende slotfase in deze 3e set. Door goede variatie en mooie aanvallen op alle posities, wisten de Venrayse dames de set uiteindelijk met 24 – 26 naar zich toe te trekken.

4e set: 16 – 25

De vierde set moest en zou de laatste zijn voor de Venrayse speelsters om de eerste plaats op de ranglijst te veroveren. Aan motivatie ontbrak het dus niet om deze set mee naar Venray te nemen. Door een sterk begin met een goede servicereeks van Marleen, kwamen de gasten op 1 – 7 voorsprong. Eindelijk weten ze hun eigen spel te spelen en eigen niveau te halen. Door een goed geplaatste blokkering wist Venray de Gennepse dames beter onder druk te zetten. Door de goede verdediging konden bij ActiveRooy ook de middenspeelsters beter aangespeeld worden, waaruit mooie aanvallen van Manon voortvloeiden. Ook invalster Isa, die zich na haar wedstrijd bij dames 2 naar Gennep gehaast had om dames 1 te ondersteunen, wist een paar mooie ballen te scoren. De winst ging deze laatste set gemakkelijk naar ActiveRooy met 16 - 25.

De dames weten de eerste plek door deze overwinning te veroveren. Nu moeten ze dit vasthouden, maar in de eerstvolgende wedstrijd staan ze gelijk voor een grote uitdaging. Op vrijdagavond 3 maart om 19.30 uur spelen de dames namelijk tegen de nummer 2 van de ranglijst, Hovoc D4. Ze kunnen jullie steun daarbij goed gebruiken. Wie zien deze dames op vrijdag 3 maart in de Dendron Sporthal te Horst?

D1 - Mette van den Bekerom