D1-kater na teleurstellend weekend

Horst, 3 maart 2023
Hovoc D4 - ActiveRooy D1   3-2
Setstanden: 14-25, 26-24, 25-22, 15-25 en 15-13

Venray, 4 maart 2023
ActiveRooy D1 - AV Flash D1    1-3
Setstanden: 25-22, 23-25, 16-25 en 22-25

Dames slikken bittere pil in druk weekend

Waar een kleine maand geleden de dames van ActiveRooy de koppositie overnamen van de concurrenten uit Horst, zo glipte de voorsprong op nummer 2 in een teleurstellende dubbelslag weer uit handen.

 

Hovoc D4 - ActiveRooy D1

De Venrayse ploeg begon sterk aan de wedstrijd. De speelsters van ActiveRooy wisten vol overtuiging te spelen en maakten weinig eigen fouten. Ogenschijnlijk moeiteloos wonnen ze de set met 14-25.

Set 2 ging gelijk op en de verdediging bij zowel ActiveRooy als Hovoc was erg sterk. De speelsters wisten daarom moeilijk te scoren. Uiteindelijk viel het het muntje de verkeerde kant op waarmee de set werd verloren met 26-24.

Set 3 begon met een kleine voorsprong voor ActiveRooy. Toch ging het opnieuw erg gelijk op. De speelsters van ActiveRooy maakten echter teveel eigen fouten wat ervoor zorgde dat de set werd verloren met 25-22.

In set 4 bogen de Venraysen het spel om en zorgden er snel voor dat er een voorsprong was. Ze scoorden en maakten weinig fouten. Een prima combinatie waardoor ze de set pakten met 15-25.

De 5e set begon sterk met een voorsprong. Toch belandden de speelsters in een dipje en kwam Hovoc terug van een ogenschijnlijk verliezende positie. Uiteindelijk sleepte Hovoc de winst binnen met 15-13.

 

ActiveRooy D1 - AV Flash D1

In de eerste set kwam ActiveRooy moeizaam op gang en verliep het spel wat rommelig. De tegenstander had een sterke verdediging, waardoor het voor ActiveRooy moeilijk werd om punten te scoren. Helaas werden er ook meer persoonlijke fouten gemaakt en kwam er zo een achterstand. Gelukkig kwamen er een paar mooie services van ActiveRooy en wisten de dames de set net binnen te halen met 25-22.

De tweede set begon wederom moeilijk voor ActiveRooy en al vrij snel liepen de dames achter op de tegenstander. Er werd flink geknokt en er waren een paar mooie punten gescoord, maar het lukten de dames deze keer net niet om deze set nog te winnen. De set eindigde met 23-25.

De dames startten de derde set wat sterker, maar ook hier kwam de tegenstander snel op voorsprong. ActiveRooy schoot helaas tekort in de verdediging en maakte ook meer eigen fouten. Op het einde van de set werd er wel hard gewerkt, maar mocht het niet meer baten. Zo eindigde de set met 16-25.

De vierde set startte wat wisselvallig in het begin en zo gingen de teams gelijk op. ActiveRooy werkte hard om punten te scoren, maar de verdediging van de tegenstander was te sterk. Deze set werd ook helaas verloren met 22-25.


D1 - Kirstin Lomme