D1 - tussen hoop en vrees

Horst, 25 maart 2023
VC Trivia D2 - ActiveRooy D1   2-3
Setstanden: 25-21, 25-23, 20-25, 18-25 en 9-15

Vijf set wedstrijd tussen ActiveRooy en Trivia in Horst

In de spannende eindfase in poule I van de 2e klasse kon ActiveRooy met een goed resultaat in deze voorlaatste wedstrijd tegen Trivia nog goede zaken doen. In de laatste wedstrijd van het seizoen kan tegen de huidige nummer 2, Hovoc 4, misschien nog een ultieme gooi naar het kampioenschap worden gedaan. Mits de overige rivalen genoeg punten morsen. Koffiedik kijken vooralsnog. 

In de eerste set vechten beide teams punt voor punt. Trivia focust om achterin het veld te scoren en blijft voor lopen.  De dames van ActiveRooy laten de voorsprong niet groeien en houden het verschil in punten minimaal. Dit is niet voldoende, Trivia verliest hun focus niet en wint de eerste  set met 25-21.

In de tweede set wordt hard gevochten en beide teams gingen voor de set winst.  Met een uitstekende servicebeurt van Maud Koppers en geplaatste tactische ballen komt ActiveRooy op voorsprong. De aanvallers van Trivia komen ook weer in een goed ritme en scoren bij bijna elke aanval. Daarmee dicht de thuisploeg het gat alsnog en sluit het de set opnieuw af met winst 25-23.

Ook in de derde set het lukt beide teams niet om een voorsprong op te bouwen. In het midden van de set neemt ActiveRooy het intiatief over en begint haar eigen spel te spelen. Met succesvolle block acties en goede aanvallen van Loes Vervoort wint ActiveRooy de derde set met 25-20.

De dames van Trivia voelen de druk oplopen en beginnen de vierde set slecht. ActiveRooy  gebruikt het moment door snel punten te scoren. Met tactische ballen en aanvallen in het midden neemt ActiveRooy de leiding en wint de set met 25-18.

Door een reeks sterke service beurten begint Trivia de beslissende vijfde set met een voorsprong. ActiveRooy geeft niet op en wil de overwinning niet weg geven. De Venrayse ploeg scoort daarop een aantal belangrijke punten met  sterke aanvallende acties. Trivia begint steeds meer aanvalsfouten te maken en komt niet meer aan scoren. De set wordt  afgesloten met een stand van 15-9 en ActiveRooy mag de winst 3-2 mee naar huis nemen.

Zaterdag 1 april, geen grap, spelen de dames hun laatste wedstrijd in De Wetteling om 18:00. Kom vooral kijken!

D1 - Rimanthe Rimdyte