D1 - trappen af met 5 punten

Melderslo, 23 september 2023
Olsredlem D3- ActiveRooy D1   0-4
Setstanden: 16-25, 17-25, 21-25 en 12-25

Dames komen goed uit de startblokken 

De eerste wedstrijd van het seizoen werd door ActiveRooy afgetrapt in Melderslo tegen de dames van Olsredlem. De dames van ActiveRooy waren erg gemotiveerd om het nieuwe seizoen te starten. Vol goede moed en met veel energie vochten de dames uit Venray voor de punten. Ze speelden goed een eigen spel waardoor ze gedurende de set op voorsprong bleven. Mede dankzij het goed verdedigende werk van Rimante Rimydyte was er rust in het achterveld waardoor het spel goed kon worden afgemaakt. Ze haalden de eerste set binnen met een stand van 16-25. 

De tweede set begon rommeliger voor ActiveRooy. Het liep gelijk tot een stand van 9-9 door te veel eigen fouten van ActiveRooy. Dit bleef doorgaan tot een stand van 15-15. Door tactisch spel van Marleen Oudenhoven en Mette van de Bekerom scoorden we weer een aantal mooie punten. Dankzij de goede servicebeurten van Kirsten Lomme en Marjan Demarteau kwamen we tot een voorsprong. De set werd uiteindelijk gewonnen door de dames van ActiveRooy met stand van 25-17. 

De derde set begon met een voorsprong voor de Venrayse dames. Zo stonden we 5 punten los van Olsredlem. We zaten fijn in het spel. Pien Pelders hielp de dames een aantal punten los van Olsredlem door haar servicereeks.  Er werd mooi afwisselend gespeeld waardoor het 5-12 stond. We lieten Olsredlem wat meer terugkomen. De stand was op dat moment 15-20. De coach Marike Rademacher laste een tactische time-out in. Na de time-out kwamen de dames van Venray weer meer in het eigen spel. Door goed verdedigend werk en de aanvallen van onder andere Maud Koppers haalden we de set binnen met een stand van 21-25. 

Door een goede servicereeks van Pien Pelders en fouten van de tegenstander begonnen we de vierde set met een fijne voorsprong van 1-4. Olsredlem had een paar mooie aanvallen waardoor de stand 4-8 werd. Na de aangevraagde time-out van Olsredlem gaan we verder met een mooie voorsprong. De sterke servicereeks van Kirsten Lomme kon de tegenstander niet onder controle krijgen. De dames van ActiveRooy varieerden goed in het spel en maakten de ballen goed af waardoor ze zelf scoorden. ActiveRooy stond voor met een stand van 10-21. Vol enthousiasme haalden we de set binnen met een stand van 12-25! 

Wat ontzettend fijn om een seizoen te starten met de eerste 5 punten voor ActiveRooy dames 1. Volgende week hebben we de eerste thuiswedstrijd tegen Set up dames 2 om 18:00 uur in de Wetteling! We hopen jullie daar te zien. Een enthousiast publiek kunnen we zeker goed gebruiken. 

D1-Jessica van Doorn