D1 - optimaal rendement

Venray, 9 november 2023
ActiveRooy D1 – Avance D3    4-0
Setstanden: 25-23, 25-23, 25-9 en 25-14

Optimaal rendement ondanks moeizame start

De start van de wedstrijd ging moeizaam. ActiveRooy had voornamelijk moeite met het blok van de tegenstander. Beide teams gingen daarom ook erg gelijk op. Met onder andere een mooie bal van Mette van den Bekerom en Pien blijft de thuisploeg bij, maar het blijft nog spannend tot het einde van de set. Uiteindelijk weten de Venraysen de set nog wel binnen te halen met 25-23.

De tweede set start ActiveRooy prima met goede services van Kirsten Lomme. Helaas weten ze deze voorspong niet te behouden. Mede door veel eigen fouten van komen ze al gauw weer achter te staan. Op een gegeven moment staan ze zelfs 7 punten achter. Dit weten ze aan het einde van de set nog recht te trekken door mooie aanvallen van Loes Vervoort. Uiteindelijk gaat de set alsnog naar ActiveRooy met 25-23.

De derde set start het Venrayse team sterker dan de vorige twee sets. Iedereen staat op lekker te spellen en ActiveRooy weet de ene na de andere bal te scoren. Deze set halen ze dan ook overtuigend binnen met 25-9.

Bij de start van de laatste set zwakte het spel weer wat af. Het ging hier namelijk weer redelijk gelijk op. Halverwege de set draaide dit om en wisten de dames weer te scoren. Met enkele goede aanvallen van Sasha Leksuhina en een goede servicereeks van Marjan Demarteau haalt ActiveRooy de set binnen met 25-14.

Achteraf bezien heeft ActiveRooy een wisselvallige wedstrijd gespeeld, maar toch de volle 5 punten gepakt. Hierdoor blijven ze voor nu koploper in de poule.

D1 – Maud Koppers