D1 - andermaal vijfpunter

Venray, 9 maart 2024
ActiveRooy D1 – Saturnus/Hendriks Coppelmans D5   4-0
Setstanden: 25-21, 25-23, 25-16 en 25-23

Niet groots, wel effectief

Met steeds minder wedstrijden voor de boeg ontmoette het eerste damesteam van ActiveRooy middenmotor Saturnus/Hendriks Coppelmans 5.

De eerste set begon meteen spannend en gingen beide teams gelijk op. Er was een sterke service van Maud, waardoor er een voorsprong kwam voor ActiveRooy. Ook werd er sterk gespeeld aan het net door Marjan. De thuisploeg nam steeds meer de leiding in de eerste set die uiteindelijk werd gewonnen met 25-21.

De tweede set ging ook weer gelijk op en dit bleef tot het einde van deze set. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en wisten om en om bij elkaar te scoren. Toen de set 22-22 stond, was er een goede service van Marjan, waardoor ActiveRooy op het nippertje wist te winnen met 25-23.

In de derde set kwam de Venrayse ploeg beter in het spel. Er werd goed verdedigd en ook goed gekeken waar gescoord kon worden bij de tegenstander. Door een mooie service van Mette kon ActiveRooy uitlopen naar 20-15. Ellen op haar beurt wist de tegenstander vaak te verrassen met haar sterke spelverdeling. De set eindigde in 25-16 winst voor ActiveRooy.

De vierde set begon sterk aan de zijde van ActiveRooy. De dames wisten uit te lopen naar 9-3. Helaas wist de tegenstander ook steeds beter te scoren en kwam de set op 16-16 te staan. Er was bij beide teams een sterke service, waardoor het gelijk op bleef gaan. Ook aan het net bleken beide teams een goed block te hebben. Gelukkig wisten de dames van ActiveRooy opnieuw aan het langste eind te trekken en wonnen ze nipt met 25-23.

Momenteel staat ActiveRooy DS1 op de eerste plaats in de tweede klasse met nog vier wedstrijden te gaan. Na een weekend rust staat op 23 maart Vamos D3 op het programma. Opnieuw om 18.00 u in de Venrayse Wetteling.

D1 - Kirstin Lomme