D1 - nog eventjes geduld

Haps, 30 maart 2024
Havoc D3 – ActiveRooy D1   3-2
Setstanden: 15-25, 25-14, 25-21, 13-25 en 16-14

Kampioenschap nog even geparkeerd na verlies

Op 30 maart speelden de dames van ActiveRooy in Haps tegen Havoc dames 3. Het begin van de eerste set gaat het redelijk gelijk op en zijn er lange rally’s. Met een paar goede blokkeringen, aanvallen en een sterke service van Mette van den Bekerom pakt ActiveRooy de leiding in de eerste set. Ze weten de set binnen te halen met 15-25.

Het begin van de tweede set ging weer gelijk op. Ondanks de goede set-ups van Ellen Ruhe komt ActiveRooy toch op een achterstand te staan in deze set. Door veel chaos aan eigen kant geeft ActiveRooy de set uit handen met 25-14.

De derde set begint met een sterke service van Kirsten Lomme en hierdoor start ActiveRooy met een voorsprong, maar Havoc komt weer terug en wederom gaat het deze set gelijk op. Aan het einde van de set worden er eigen fouten gemaakt en de dames van ActiveRooy zitten niet lekker in hun eigen spel waardoor ze ook deze set uit handen geven met 25-21.

De vierde set was erop of eronder. Active starten met een sterke service van Kirsten Lomme en Pien Pelders. Er wordt weer hard gewerkt voor iedere bal en er word goed verdedigd aan eigen kant. Met mooie set-up’s en goede aanvallen weet ActiveRooy de set binnen te halen met 13-25.

De laatste set starten Active slecht waardoor we gelijk 4-0 achter stonden. ActiveRooy weet zich nog redelijk terug te vechten in deze set, maar de verloren punten aan het begin van de set heeft de ploeg de kop gekost en hebben ze de set verloren met 16-14.

Dit betekent dat de dames van ActiveRooy aankomende zaterdag 6 april in Arcen geen kampioen meer kunnen worden. Ze zullen dus nog even moeten vechten voor de nodige punten als ze 13 april in Venray een kampioensfeestje willen vieren.

D1 – Maud Koppers